Yakitori marinoituja soijapihvejä ja kasvisvartaita

Yakitori soijapihvejä.

Kesäloma! En ole töissä, vaan kirjoitan tänä kesänä graduani, mutta nyt kun komeampi puoliskoni viettää kesälomaansa, niin olen luopunut toivosta, että pystyisin tuottamaan tekstiä, joten minäkin lomailen! Ja nyt tuntuukin lomalta. Vietämme ensimmäistä lomaviikkoa Helsingissä ja käytämme mahdollisimman paljon hyväksi kaunista pihaa, aurinkoista säätä ja grillimajaa, mikä pihassa nököttää.

Kerroin jo aiemmin, että ostin Jussille synttärilahjaksi kirjan The Japanese Kitchen ja nyt kokeilimme ensimmäistä ohjetta. Kun olimme viime kesänä matkalla Japanissa, Tokiossa ja Kiotossa, ihastuimme yakitorimarinoituihin kanavartaisiin ja nyt tästä kirjasta löytyi ohje yakitori marinadiin! Ja se on aivan yhtä ihanaa edelleen itse tehtynä Suomessa kuin se oli Japanissakin viime kesänä! Taas yksi uusi kestosuosikki marinadi siis löytyi! Erityisen hyvin yakitori sopii soijapihveihin ja sieniin. Lisäksi myös sipuleihin ja kirsikkatomaatteihin se toi mielenkiintoisen maun. Kesäkurpitsa ja vielä enemmän munakoiso ei kuitenkaan sopinut kaikista parhaiten tälle makeahkolle marinadille, mutta eivät nekään toki pahoja olleet!

Yakitori marinadi

Yakitori kasvivartaita.

3 rkl miriniä
2 rkl japanilaista soijaa
2 rkl sokeria

Sekoita marinadi tasaiseksi siivilällä. Siivilöi haluttuun ruokaan ennen paistoa, paiston aikana ja vielä lopuksi paiston jälkeen. Olemme nyt sekä grillanneet yakitori marinoitua ruokaa sekä paistaneet pannulla. Molemmissa toimii! Muistakaa tosin käyttää myös rasvaa paistaessa, koska sitä ei marinadista löydy.

Kasvisvartaissamme oli kesäkurpitsaa, munakoisoa, punasipulia, herkkusieniä ja kirsikkatomaatteja.

TikTok.
Pink.
Chaplin.
Yellow.
Food.

Comments are closed.