Vuohenjuusto-tomaattikeitto 2.0: Sosekeitoista on moneksi!

Tomaatti-vuohenjuustososekeitto
Mielenkiintoista tämä ruokavalion kehitys. Samaan aikaan alkavat kiinnostamaan nestmäiset soseruoat. Smoothieiden mukana tulevat sosekeitot. Tomaattikeittoa voi tehdä monella eri tavalla. Mielestäni paras yhdistelmä on tomaatti-vuohenjuustokeitto. Vuohenjuusto tasapainottaa mukavasti keittoa, tuo siihen pehmeyttä. Kun sekaan lisää hieman porkkanaa, saa keitosta vielä pehmeämmän makuisen. Tomaatin mahdollinen kitkeryys siirtyy sivuun!
Olen muistaakseni aiemminkin tehnyt blogauksen tomaatti-vuohenjuustokeitosta. En tosin ole ihan 100 % varma. Noh, jokainen ruoka on erilainen!

Vuohenjuusto-tomaattikeitto

6 dl vettä
1 sipuli
4 rkl kanafondia
kourallinen tuoretta timjamia
4 isoa porkkanaa
1 prk kuorittuja tomaatteja
2 tl paprikajauhetta
200 g tomaattimurskaa
120 g chevre blanc vuohenjuustoa
1,5 dl 4 % kevyt ja paksu ”ruokakermaa”

Tarjoile tuoreen leivän kera!

Silpo sipuli. Paista sitä tilkassa öljyä pannulla ihan vain minuutin tai pari. Laita vesi kattilaan fondin kera. Revi timjamista ensisijaisesti lehtiä veteen. Kuori ja pilkot porkkanat. Anna keiton kiehua tällä tavalla kunnes porkkanat alkavat oleen kypsiä. Lisää kuoritut tomaatit, mausta paprikajauheella ja lisää tomaattimurska. Lisää myös vuohenjuusto. Anna kiehua noin 5 min. Lisää ”kerma”. Ota esille sauvasekoitin ja soseuta keitto tasaiseksi soseeksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan.
Hienointahan tällaisissa sosekeitoissa on se, että ne pitävät pitkän aikaa vatsan täytenä ja ovat nopeita nielaistavia. Ihan vahingossa tulee myös syötyä terveellisesti! Mutta niissä on myös yksi hieno ominaisuus: nääs niistä voi tehdä pohjan toiselle ruoalle, jos kyllästyy sosekeittoa syömään parina päivänä putkeen. Esimerkiksi tästä olisi saanut loistavan pohjan lasagnen tomaattikastikkeelle, suolaisen piiraan täytteelle tai vaikkapa bolognese/kasviskastikkeeseen. Ja koska tein tätä herkkua niin paljon, että siitä olisi riittänyt kolmeksi päiväksi eväät, niin kyllähän se olisi sinä kolmantena päivänä jo luonnollisesti hieman tökkinyt. Niinpä päätin tehdä siitä ihanaista kasvispastalaatikkoa! Tässä on ohje sille:

Kasvispastalaatikko

Keitettyä täysjyväpennepastaa
300 g parsakaalen kukkia
1/2 kesäkurpitsa
pari kourallista tuoretta pinaattia
1 prk säilöttyjäsieniä
merisuolaa, basilika
2 dl 4 % kevyt ja paksu ”ruokakermaa”
1/3 tomaattivuohenjuustokeittoa
juustoraastetta

Pilko parsakaali, kesäkurpitsa ja pinaatti. Paista tilkassa auringonkukkaöljyä sienien kera pannulla kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja basilikalla. Sekoita sosekeittoon ”ruokakerma”. Sekoita kasvikset ja pennepasta uuniastiassa tasaiseksi. Lisää ”keitto” ja sekoita. Raasta juustoa päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 min.
Kuten otsikossa lukee: sosekeitosta on moneksi!
Tomaattivuohenjuustopastalaatikko.