Viikon teemana kurpitsa osa 2: Kurpitsa-vuohenjuustolasagne

Rakas vuohenjuusto-kurpitsa lasagneni.

Selailin tässä Glorian ruoka ja viini lehteä. Jos joskus haluaisin jonkun lehden tilata kotiin, on se tämä. Tulen aina ihan sekopäiseksi kun mielikuvitukseni täyttää kaikenlaiset uudet ja ihanat ideat! Tälläkin kertaa minun ei tarvinnut kuin nähdä ruoan nimi niin tiesin, että tätä olisi tehtävä. Ja nyt olenkin sitten viikon kuolannut ja odottanut sitä hetkeä, että saisin valmistaa kurpitsa-vuohenjuustolasagnen ja maistaa sitä. NAM.

Koska Ruoka ja viini lehti ei ollut omani, piti mun melkeinpä ulkomuistista se valmistaa. Tästä syystä jos joku ihmeinen on lukenut ohjeen ja tämä eroaa siitä, niin johtuu se aivan muistini oikuista. Mutta nyt rehellisesti haluaisin myöntää, että tämä oli elämäni parasta lasagnee. for real. Mistä saisin lisää kurpitsaa?

Vuohenjuusto-kurpitsalasagne

Täysijyväisiä lasagnelevyjä (3×4)
korppujauhoja


1 rkl oliiviöljyä
4 terttutomaattia kuutioituna
1/2 kurpitsan lihat kuutioituna (osa myös soseena)
2 pientä punasipulia kuutioituna
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja basilikaöljyssä
2 porkkanan raaste
Uunissa paahdettu kokonainen paprika siivuloituna
2,5 dl vettä + kanafondia
kourallinen tuoretta timjamia ja basilikaan silppuna
merisuolaa, pippuria, rosmariinia


5 dl vettä + kanafondia
2 dl tummaa soijarouhetta
timjamia, rosmariinia, merisuolaa, pippuria


vuohenjuustokastike:
1 dl maitoa
1 dl vettä
2,5 dl 4% ruoka(kermaa)
2 rkl jauhoja
100 g vuohenjuustoa
kourallinen tuoretta timjamia
merisuolaa


Leikkaa paprika puoliksi ja latia uuniin grillivastuksille 250 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että kuori on mustunut. Poiska kuori ja pilko. 

Valmistele kasvikset kuutioimalla ja pilkkomalla ne. Laita isolle paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista tomaatteja, sipulia, kurpitsaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja porkkanaraastetta pannulla noin 10 min. Lisää vesi, fondi, tuoreeet yrtit ja mausteet. Anna kiehahtaa.

Laita soijarouhe isoon kattilaan fondin ja veden kanssa. Kiehauta. Mausta. Lisää kasvissekoitus ja anna porista kattilassa noin 10 min.

Valmista vuohenjuustokastike: sekoita nesteet keskenään. Lisää jauho, paloiteltu vuohenjuusto, timjamia ja suola. Sekoita koko ajan, ettei kastike pala. Kun se alkaa kuplia, alkaa se myös muuttua paksuksi. Siirrä silloin levyltä pois

Lado uunivuoalle ainekset vuorotellen. Ensin soija-kasviskastike, sitten levyt, sitten taas soija-kasviskastike, sitten juustokastike. Jatka näin neljän kerroksen ajan. Lopeta juustokastikkeeseen. Lisää korppujauhoja lasagnen päälle ja laita uuniin 25 minuutiksi.

Usko tai älä, tämä on maailman täydellisin kasvislasagne. Lihansyöjät varokaa, se vie kielen mennessään! 😀

Kurpitsa, uusi paras ystäväni.

Comments are closed.