Vihreän pasta-aterian salaisuus

Tortellineja ja vihreitä kasviksia

Tässä meidän arkiruokaamme. Eikö näytäkkin herkulliselta? No sitä se on!

Olen aina ihmetellyt sitä, kun ihmiset sanovat, että meillä on kovin erikoisia ja gourmetmaisia ruokia. Eihän se pidä ollenkaan paikkansa! Ei ruokamme ole kallista, edelleen opiskelijabudjetilla höydtettyä, vaikka molemmat ovat nyt töissä. Toinen ihmettelyn aiheeni on se, että useat ihmiset luulevat, että kasvisruokaa on vaivalloista ja kallista tehdä. Tai että kasvisruoka on mautonta. Väärin, väärin ja väärin. Kasvisruoka on mielestäni helpompaa valmistaa kuin liharuokaa. Siinä tarvitaan ainoastaan maustamisen jaloa taitoa. Kallista? Eips, liha on kallista. Siksi emme sitä syö! Mautonta? Kasviksista löytyy aivan uskomattomia makuelämyksiä, monipuolisuutta! Liha yleensä vain peittää kaikki muut maut allensa, koska se on raskasta. Kasvisruoassa kasvikset ja mausteet pääsevät todella päätähdeksi. Monipuolisemman makuisia arkiruokia kasviksista saa kuin vaikkapa jauhelihasta tai kanasta.

Tämän ruoan hinnaksi tuli n. 8 euroa. Ja siitä riittäisi noin neljälle hengelle ruokaa. Jos haluaa vielä vähän hintaa alemmaksi niin voi vaihtaa tortellinit pastaan, jolloin hinta laskee noin 1,5 e. Tämän ruoan tekoon menee noin 10 min. Ei ollenkaan paha! Ja tämä ei ole ihan halvimmasta päästä edes artisokkien ja creme fraichen vuoksi!

Tortellineja vihreillä kasviksilla ja fetajuustokastikkeella

1 pk aurinkokuivattutomaatti tortellineja/juusto tortellineja
1/2 kesäkurpitsa
pari kourallista tuoretta baby pinaattia
1 prk artisokan sydämiä *
1 prk kevyt ja paksu ”ruokakermaa”
1 prk aurinkokuivattutomaatti-fetajuusto creme fraiche gourmet
merisuolaa, mustapippuria, basilikaa, oreganoa ja paistamiseen öljyä

Keitä tortellinit suolatussa vedessä. Poista lopuksi vedet.

Pilko kasvikset ja pinaatti. *Halutessasi lisämakua, voit marinoida artisokan sydämiä vuorokauden fetajuustopakkauksen ylijäämä öljyissä. Itse marinoin niitä uutuustuotteessa valkoinen balsamico+oliiviöljyä+pippuri tjsp. Tosi namia! Paista kasviksia pannulla öljyssä ja mausta.

Sekoita kermat yhteen kattilassa ja kiehauta.

Yhdistä! Tämä on tosi simppeliä ja erityisen hyvää!