Vihreää ja keltaista: Juustoinen avocado-pastagratiini

Avocado, kiva vihreä ystäväni. Teitä myytiin todella halvalla lähikaupassa raakoina ja tässä yli viikon päivät sain odotella kypsymistänne. No mutta, nyt koitti aika tehdä teistä ruokaa. Avocadohan on ihan sellaisenaankin erinomainen välipala ja kyllähän niitä muutama yksilö jäi odottamaan huomista ja tämän tehtävän täyttämistä. Mutta kypsimmät avocado yksilöt pääsivät leikkimään juuston ja kesäkurpitsan kanssa pastagratiiniin!

Idea tähänkin ruokaan tuli ulkona syömisestä. Kävimme paikallisessa ravintolassa/baarissa Somassa sunnuntaibuffetissa ja siellähän tälläista herkkua melkein oli. Ainoa vaan, että Soman avocado-pastagratiinissa oli myös lohta. Sitä siis kannattaa kokeilla tähän kaveriksi, jos kaipaa hieman proteiinia.

Juustoinen avocado-pastagratiini

3 kypsää avocadoa
1/2 kesäkurpitsa
simpukkapastaa (gnocchi)
3 juuston kermaa
1/2 kermaviili
merisuolaa, basilikaa, oreganoa ja mustapippuria
juustoraastetta

Keitä simpukkapasta lähes kypsäksi. Määrää en mitannut, mutta sellainen puolikkaan pyöreän uunivuoan verran ^^

Pilko kesäkurpitsa ja avoadot. Sekoita keitetyn pastan kanssa. Lisää mausteet, kermaviili ja kolmen juuston kerma. Sekoita. Raasta juustoa päälle. Paista uunissa noin 20 min.

Juustoinen avocado-pastagratiini