Kolme syytä, miksi tarvitset verkkosivut häillesi

Jouduitko koulun atk-tunnilla opettelemaan verkkosivujen tekoja html-koodin avulla? Noista ajoista on tultu huimasti eteenpäin ja kuka tahansa voi, ja pienellä opetelulla myös pystyy, tekemään omat verkkosivunsa. Erilaisissa valmiissa kotisivupaketeissa on se hyvä puoli, että perusominaisuudet kuten valikot ja sivupohjat ovat valmiita. Voit siis keskittyä täysillä ulkoasun ja haluamiesi ominaisuuksien hiemoiseen.  Miksi juhlille sitten pitäisi ylipäätään tehdä verkkosivut?

Omissa häissämme päätimme jo varhain käyttää kutsukortin jatkeena verkkosivua. Ostimme verkko-osoitteen ja palvelintilaa ja muutaman myöhään valvotun illan jälkeen hääsivumme olivat verkossa.

Syitä oli useita. Meidän häissämme tärkein kriteeri oli se, että verkkosivujen avulla iImoittautuminen voidaan hoitaa sähköisesti. Koska vieraita oli paljon, automaattisesti ajantasainen vieraslista säästi meiltä paljon aikaa. Toinen syy oli tietomäärä. Lahjalistan, saapumisohjeiden, hotellisuositusten ynnä muiden ahtaminen kutsuun olisi ollut hieman hankalaa. Verkkosivujen avulla vieraamme saivat tarvitsemansa tiedot, eivätkä kutsukorttimme paisuneet puhelinluetteloiksi.

Säästä aikaa, rahaa ja hermoja

Verkkosivut eivät ole ilmaisia, etenkin jos niistä haluaa itsensä näköiset. Kannattaa kuitenkin laskea, kuinka paljon rahaa (ja aikaa) uppoaa kutsukortteihin, palautuskuoriin ja vastauslomakkeiden käsittelyyn.

Toinen yleinen ongelma on vieraslistan eläminen. Useimiin RSVP-ohjelmiin on mahdollista tehdä jälkikäteen muutoksia. Joka ikiseen hääjuhlaan mahtuu se vieras, joka vaihtaa ruokavaliotaan, aveciaan ja osallistumistaan ainakin kolmesti häiden lähestyessä.

Voit jättää verkkosivut myös sulhasen vastuulle. Hän pitää siitä varmasti enemmän, kuin korttien askartelusta.

Tee sisällöstä juhlien näköistä

Mikäli päätät tehdä juhlillesi verkkosivut, sinun tulee päättää ovatko ne vain kutsukortin jatke ja ilmoittautumistyökalu, vai haluatko lisätä muunkinlaista sisältöä vieraiden iloksi. Koska häissä juhlitaan avioon astuvaa paria, joten luonnollisesti kaikki sisältö, joka kertoo juhlaparista sopii hääsivuille. Hyviä idoita ovat esimerkiksi:

  • Hääblogi (mikäs sen komeampaa, kuin omilla sivuilla)
  • Hääparin yhteinen matka tarinana
  • Morsian esittelee sulhasen ja toisin päin
  • Bestman/kaaso esittelee morsiammen/sulhasen

Tärkeintä on, että sivut ja etenkin sen sisältö on juhliesi näköistä. Kirjoita teksti omin sanoin ja käytä aitoja kuvia kuvapankkien sijasta.

Palveluntarjoajat

Helppo ja ilmainen keino hankkia verkkosivut häilleen on käyttää jotain ilmaista blogialustaa, kuten bloggeria. Lopputulos ajaa asiansa, mutta tälläiset sivut näyttävät valitettavan usein vain naamioiduilta blogeilta. Pst. Olemme muuten julkaisemassa artikkelia hääblogin kirjoittamisesta. Mikäli aihe kiinnostaa, nyt on hyvä aika tilata uutiskirjeemme.

Hieman vaativampi rasti on verkkosivujen luominen jollakin sisällönhallintajärjestelmällä. Sisällönhallintajärjestelmät ovat ohjelmia, joiden avulla voit valita verkkosivullesi valmiin ulkoasun ja lisätä haluamasi sisällön. Alkuun pääsemisen jälkeen sivujen luominen on yksinkertaista, eikä vaadi suurempaa teknistä lahjakkuutta. Loistava opas WordPressillä alkuun pääsemiseksi on tämä.

WordPressin lisäksi löytyy kuitenkin liuta palveluita, jotka ovat erikoistuneet juuri hääsivuihin. Syöksyimme puolestasi internetin syövereihin ja esittelemme mielestämme parhaat työkalut hääverkkosivun tekoon.

Haimme erilaisia sivupohjia, jotka eivät vaadi ohjelmointiosaamista, tarjoavat RSVP-ominaisuuden, lahjalistan, kuvagallerian sekä mahdollisuuden lisätä omia sivuja esimerkiksi ajo-ohjeille ja ohjelmalle.

Ensimmäinen löytämämme ongelma on kielimuuri. Ulkomaisista palveluntarjoajista on jo runsaudenpula, mutta kotimaisia tarjoajia on muutamia ja ne tarjoavat pääsääntöisesti ilmaisia ja melko yksinkertaisia työkaluja perusverkkosivujen tekoon. Kaikki ilmoittamamme sivut on kuitenkin mahdollista muokata lähes kokonaan suomenkielisiksi.

Mielestämme erot ilmaisten ja maksullisten palveluiden välillä olivat suuria. Vaikka perusominaisuudet löytyivät kaikista ohjelmista, ilmaiset palvelut (ja maksullisten sivujen ilmaiset versiot) ovat muotoilultaan ja värivalinnoiltaan vanhahtavia. Koska hinnat eivät kuitenkaan ole päätähuimaavia ja koska verkkosivut ovat usein vieraillesi ensimmäinen mahdollinen kosketuspinta juhliisi, suosittelemme lämpimästi sivuihin panostamista.

[sam_ad id=”53″ codes=”true”]

www.kotisivukone.fi

Kotisivukone mainostaa itseään erityisesti pienten yritysten verkkosivuratkaisuksi. Ohjelmalla on kuitenkin mahdollista tehdä myös hääsivuja. Kotisivukoneen etu muihin vertailtuihin palveluihin on sen suomenkielinen käyttöliiittymä ja tuki. Yllätyimme todella positiivisesti siitä, kuinka hyvin erityisesti yrityskäyttöön suunniteltu palvelu toimi myös hääsivualustana. Monipuolisten ja helppojen työkalujen avulla kotisivukoneella oli mahdollisuus toteuttaa kaikki haluamamme ominaisuudet.

Mikäli edes harkitset hääsivujen tekoa, suosittelen lämpimästi, että rekisteröidyt kotisivukoneen käyttäjäksi ja kokeilet itse, kuinka helppoa kotisivujen tekeminen itseasiassa on.

 

Weddingwindow.com oli vertailun kallein, mutta silti varsin edullinen vaihtoehto verkkosivujen toteuttamiseen. Noin 50€ vastineeksi saat  kokoelman helposti muokattavia ja moderneja sivupohjia, joista on helppo löytää omansa. Hyvän sivupohjavalioiman lisäksi sivusto tarjoaa todella kattavan määrän lisäominaisuuksia. Sivustolla on myös todella hyvät suunnittelutyökalut  juhlan suunnittelua varten.

Hinnastaan huolimatta tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Etenkin koska kokeilu on ilmaista.

hääsivupohjia
Kolme yli sadasta sivupohjasta sivupohjia

Wedsite.com

Wedsite.com on erikoistunut näyttäviin verkkosivuihin, jotka on toteutettu kirjoina. Kirjan lehdille voi kerätä erilaisia elementtejä, kuten kuvagallerian, vieraskirjan ja ajo-ohjeet. Palvelussa on kattava ilmoittautumistyökalu, joka kerää ilmoittautumisen lisäksi esimerkiksi allergiat ja alkoholivaihtoehdot.

Sivut ovat pienellä työllä visuaalisesti näyttävät ja toteutustavasta johtuen niiden löytäminen esimerkiksi Googlella on vaikeaa. Erityisesti yksityisyydestään tarkat henkilöt arvostavat tätä ominaisuutta varmasti!

hääsivupohjia
Kirja avautuu ja sisältää parin haluamat sivut

Wedpagedesigns.com

Edullisin maksullisista palveluista. Työkalu tarjoaa valmiita teemoja, joista voit muokata mieleisesi. Palvelun etu on sen kattava lisätyökalutarjonta, joka tarjoaa kattavan kokoelman erilaisia lisätyökaluja verkkosivun sisällöksi.

Verkkosivun valmiita malleja vaivaa sama kuin ilmaisia työkaluja, ne näyttävät vanhoilta. Malleja voi kuitenkin muokata jonkin verran.

hääsivupohjia
Wedpagedesignsin malleja