Venetsialainen pizzan voimalla

kanapizza aurajuustolla pekonilla ja ananaksella.

Minulla on tapana tehdä mahdollisimman kevyitä ja kasvispitoisia ruokia varsinkin silloin kun on kyse jostakin herkusta, kuten esimerkiksi tässä tapauksessa pizzasta. Omatunto kolkuttelee vähemmän ja kevyt kasvispitoinen pizza onkin oikeaa herkkua. Mutta tällä kertaa päätin hieman repäistä ja tehdä pizzaa oikein lihasta miettimättä kaloreita tai muitakaan turhanpäiväisiä asioita. Syynä tähän olivat venetsialaiset.

Ilotulitus.

Vietimme viime viikonloppuna venetsialaisia kotikaupungissani Kokkolassa ja aluksi aikomuksenani oli tehdä jotain extra-erityistä ja herkullista ruokaa. Sitten tajusin: en jaksa. Meillä oli noin 700 kilometriä ajettavana ja vain yksi kokonainen päivä Kokkolassa, joten miksi tuhlaisin sen päivän keittiössä stressaten kun voisin viettää sen ihmisten kanssa.  Niinpä päästin itseni kerrankin helpolla ja leivoimme vain pari pellillistä pizzaa: tosin erityisen hyvää ja täyttävää pizzaa!

Kana-pekoni-aurajuusto-ananas-pizza

1kpl pizzapohja
tomaattimurskaa
juustoraastetta
450 g kanasuikaleita 
(mausteet: curry, paprika, pizzamauste ja timjami)
180 g pekonia
150 g aurajuustoa
4 ananasrinkulaa
pizzamaustetta

Yksinkertaista eikö totta? Paista ensin pieneksi pilkotut pekonit ja poista pannulta. Sen jälkeen kanat samalla pannulla. Valmista pizzapohja, levitä se pellille ja anna kohota siinä ainakin 20 min. Levitä tomaattimurskaa pohjalle, sitten juustoraaste, kanasuikaleet, pekonit, ananaspalat ja lopuksi murenna aurajuusto joukkoon. Voit heittää vielä hieman juustoraastetta suojaksi päälle ja kun pizza kömpii 200 asteen kiertoilmauunista noin 20 min päästä niin lisää vielä pizzamausteet.

Jauheliha-fetapizza

1 kpl pizzapohja
tomaattimurskaa
juustoraastetta
400 g jauhelihaa
(masteet: jauhelihamauste, mustapippuri, suola, pizzamauste)
kesäkurpitsan suikaleita
4 herkkusientä
1 vihreä paprika suikaloituna
200 g fetaa

Valmista pizzapohja ja tee sille samat tait kuin edelliselle. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta sopiva määrä siivuja pizzaan. Suikaloi paprika ja sienet. Paista jauheliha ja mausta se. Levitä tomaattimurska pizzapohjan päälle, sen jälkeen juusto, jauheliha, paprika ja kesäkurpitsta. Murenna fetajuusto joukkoon ja tee lopuksi taas samat tait kuin edelliselle pizzalle. 

Jauheliha-fetapizza sienillä kesäkurpitsalla ja paprikalla.

Oli oikein ihanaa käydä Kokkolassa vaikka kyse olikin vain pikavisiitissä. Lapsuuden maisemassa on kuitenkin aina sitä jotain. Tässä on myös muutama kuva ilotulituksista joita pommittelimme äitini kodin takametsässä. Aika surkeita, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun yritin valokuvata ilotulitteita!

Kvikant