Vegeburgeri| Punajuurta ja halloumijuustoa

Kasvisburgeri resepti? Tarvitaanko sellaisia? Kuka ties, mutta tässä tulee yksi lemppaireistani. Viime kesänä hurahdin aivan viimeisen päälle halloumiin. Grillattuun halloumiin, paistettuun halloumiin, ihan missä muodossa vain halloumiin. Halloumin hienous on se, että se sopii aivan mihin tahansa ruokaan. Halloumiwrappi, nam. Halloumisalaatti, nom. Halloumihampurilainen, extranam.

Punajuuri ja halloumi burgerissa toimivat erinomaisesti. Punajuurin lehdistä voi koittaa tehdä myös paistetun lisäkkeen.
Punajuuri ja halloumi burgerissa toimivat erinomaisesti. Punajuurin lehdistä voi koittaa tehdä myös paistetun lisäkkeen.

Punajuurta kulutimme myös runsaasti, koska kasvimaamme puski sitä yllättävän paljon ulos. Epäilin punajuuren kasvatuksen onnistumista, mutta yllättäen niitä puski mullasta enemmän kuin kaksi ihmistä kykenee syömään: siksi kai pakkasemmekin on täynnä punajuuriraastetta! Noh, onneksemme halloumi ja punajuuri sopivat toisiinsa kuin paita ja peppu ( en ole ikinä ymmärtänyt tätä vertausta)..

Punajuuriburgerin lisäkkeenä kokeilimme myös paistettuja ja maustettuja punajuuren lehtiä. Ne olivat yllättävän makuisia. Hieman samaa skaalaa kuin parsa ja horsma. Toinen meistä piti tästä mausta, toinen ei.

Nom, halloumiburgeri.
Nom, halloumiburgeri.

Sitten punajuuriihvin reseptiin! Niitähän on netti pullollaan, kaikissa on jotain hyvää ja jotain huonoa. Tämä oli ihan siedettävä, mutta valitettavasti niinkuin usein käy, pihvi ei meinannut pysyä kasassa paistamisenkaan jälkeen. Silti maku oli hyvä, ohje ja aineet helppoja. Kokeilun arvoinen. Veikkaan, että tästä olisi tullut parempi, jos olisin käyttänyt pihvit uunissa.

 

Tähän vegeburgeriin tuli luonnollisesti myös muita aineita kuin vain punajuuripihvejä. Tässä luettelo herkullisesta yhdistelmästä: Täysjyvä/ruisleipä, punajuuripihvi, grillattu halloumjuusto, lehtisalaattia, punasipulia, suolakurkkua ja hellmansin sinappi-hunajakastiketta. Nom.

 

Tuliko jo nälkä?
Tuliko jo nälkä?