Valkusuklaalla kuorrutetut omenat | Herkulliset omenatikkarit

Apple pops! valkosuklaalla kuorrutettu omenatikkari.
Apple pops! valkosuklaalla kuorrutettu omenatikkari.

Tänä kesänä kun olimme tunnelmoimassa Porin Jazzien jazz-kadulla, silmiini osui hurmaavan näköinen ständi: Se erottui muista värikkyydellään, herkullisuudellaan ja kauneudellaan. Standissa oli myynnissä marjoja ja hedelmiä, jotka oli kuorrutettu kauniista erilaisin tavoin, muun muassa suklaalla ja karkeilla. Tämän standin ohi en voinut kävellä, vaan oli pakko ostaa jotain. Päätös oli vaikea, mutta päädyin suklaa-karkkikuorrutettuun omenaan. Ja se oli aivan mahtava! Päätin heti, että näitä teen myös kotona.

Tilaisuus antoi odottaa itseään, mutta vihdoin venetsialais viikonloppuna saimme kutsutta ihanat ystävämme kylään ja pääsin tekemään itse omenatikkareita. Ja voi kuulkaas, tästä tuli nyt ehdottomasti tämän syksyn ja talven hitti. Candy apples on aivan mahtava keksintö. Niitä on helppo valmistaa ja ne maistuvat upeilta: niissä on ihana kirpeän ja makean sekoitus. Tekstuuriltaan ne ovat ihanan rapeita. Näitä voisi syödä vaikka aamiaiseksi.

Ja ovat nämä terveellisempiä ja nopeampi valmistaakkin kuin aiemmin bloggaamani kakkutikkarit. Jokaiselle joka pitää tai haaveilee kakkutikkareista, suosittelen kokeilemaan omenatikkareita. Nämä voivat olla kiva iltapala, karkkipäivän korvike, erilaisten juhlien jälkiruoan ja kakun näyttävä ja kaunis korvike. Nämä sopivatkin siis melkeimpä mihin tilanteeseen vain ja ennen kaikkea ovat hyvin kauniita. Suosittelen! Itse aion tehdä näitä myös tämän vuoden joulupöytään jälkiruoaksi.

Todellinen herkku: omenatikkari!
Todellinen herkku: omenatikkari!

Omenakarkki | Hurmaava valkosuklaa-omena

8 pientä omenaa /4 isoa omenaa (vihreitä)
200 g valkosuklaata
strösseleitä
grillitikkuja / syömäpuikkoja

Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa. Pese omenat ja kuivaa ne. Paina grillitikku tai brutaalisti ja barbaarinomaisesti syömätikku omenan läpi. Levitä lusikalla sulatettu suklaata omenalle tasaisesti ja pyörittele omenaa tikussa lautasen päällä, että ylimärääiset suklaat valuvat pois. Koristele strösseleillä ja siirrä omena tikun päässä esim. korkeassa lasissa jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi jähmettymään.

Tarjoile jääkapista suoraan ja herkuttele hyvässä seurassa. Jaettu ilo on aina suurempi ilo.

Tarvitset vain omenaa, valkosuklaata ja strösseleitä.
Tarvitset vain omenaa, valkosuklaata ja strösseleitä.