Valkosuklainen karviasmarjapiiras

Karviaismarjoja!

Keräsimpä karviaismarjoja äitini pihalta. Jos olisi ollut enemmän aikaa olisin tyhjentänyt pihan antimia enemmänkin. Mutta koska karviaismarjoja ei saa kaupan hyllyltä niin tämä valinta vaikutti hyvältä. (Paitsi sitten kun tänään kävelin lähikauppaamme ja siellä olikin karviaismarjoja! No vähän lohdutti se, että ne olivat ihan hirvittävän kalliita.)

Googlailin innoissani ohjeita erilaisiin karviaismarjajälkkäreihin. En kuitenkaan löytänyt mitään mielenkiintoista tai erikoista ideaa. Joten päätin yhdistellä pari omaa reseptiäni sen mukaan mikä mielestäni sopisi karviaisen kirpakkaan makuun. Rahka ja valkosuklaa valikoituivat niiden kaveriksi. Tämä piiras ei ole ollenkaan liian makea, siitä pitävät marjojen lisäksi huolen rahka.

Valkosuklainen karviaismarjapiiras

murotaikinapohja
2 dl kuohukermaa
nokare voita
100 g valkosuklaata
250 g rahkaa (maustamaton, rasvaton)
pari desiä tuoreita karviaismarjoja

Valmista pohja. Levitä se piirakkavuokaan. Valmista täyte. Sulata nokare voita kattilassa yhdessä valkosuklaan kanssa. (Valkosuklaa kannattaa pilkkoa paloiksi). Kun seos alkaa olla sulaa lisää pari ruokalusikallista kermaa ja sekoita. Siirrä pois levyltä jäähtymään. Varo polttamista pohjaan.

Vispaa hetken aikaa kuohukermaa. Kermasta ei tarvitse tulla vaahtoa, vain hieman kuohkeaa. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaaseos ja sekoita jälleen tasaiseksi. Levitä piirakkataikinan päälle vuokaan. Asettele karviaismarjat tasaisesti täytteeseen. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 min.

Niin nopeaa ja helppoa! Nauti hyvässä seurassa! 🙂

Valkosuklainen karviaismarjapiiras.