Valkosuklainen granaattiomena-piirakka

Tämän herkun pääaineet: Granaattiomena, valkosuklaa ja saksanpähkinä. Nousiko vesi jo kielelle?
Tämän herkun pääaineet: Granaattiomena, valkosuklaa ja saksanpähkinä. Nousiko vesi jo kielelle?

Kaksi yksinäistä granaattiomenaa kököttivät meidän jääkaapissa yli viikon. En vain ehtinyt pitää niille seuraa, enkä toteuttaa niiden tarkoitusta. Sitten tuli sunnuntai. Olin lähdössä sukuloimaan Keski-Pohjanmaalle ja tiesin, että jotain olisi tehtävä. Ja niin teinkin. Yhden elämäni herkullisimman piiraan kahdesta unohdetusta granaattiomenasta. 

Granaattiomena on ihana hedelmä: se on kaunis ja herkullinen. Ja tästä syystä sitä ei viitsisi millään niin sanotusti tuhlata arkiseen ruokaan. Granaattiomena ansaitsee parempaa. Kun tuona sunnuntaisena iltapäivänä mikä koituisi näiden hedelmien kohtaloksi niin ensimmäiseksi mieleen nousi valkosuklaa. Voisiko olla herkullisempaa kumppania granaattiomenalle? Yritin jälleen kerran googlailla ohjeita ja reseptejä, mutta jäin taas omilleni. Tälle yhdistelmälle ei paljon reseptejä löytynyt. En kyllä ymmärrä miksi, koska onhan tämä yhdistelmä aivan taivaallinen. Niinpä vaihdoin googlen omaan mielikuvitukseeni ja tässä on tulos. Saksanpähkinät viimeistelivät täydellisesti tämän muuten jo mahtavan kombon.

Ja mikä parasta: tämä on helppo ja nopea ohje, eikä se liian monella raaka-aineellakaan ole pilattu!

Valkosuklainen granaattiomena-piirakka

1 pkt kauramurotaikinaa (pakaste)
1 prk rahkaa
75 g valkosuklaa-hasselpähkinä suklaata (Pirkka)
2 granaattiomenaa
kourallinen saksanpähkinöitä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata kauramurotaikinaa hetken huoneenlämmössä. Levittele se piirakkavuoalle.

Raasta valkosuklaa. Voit myös sulattaa sen. Sekoita valkosuklaa rahkaan ja kopsauta granaattiomenasta syötävä osa sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Levitä rahkatäyte piirakkataikinan päälle. Lisää saksanpähkinät täytteen päälle. Paista uunissa noin 25 min tai kunnes piirakka on kypsä.

Tarjoile vaikka skumpan kanssa, sen verran hyvää tämä oli. Jos joskus mietit, mitä ihmettä tehdä granaattiomenasta niin tässä on hyvä vaihtoehto. Tätä aion tehdä ehdottomasti uudelleenkin.

 

Herkullinen granaattiomenapiiras. Nom Nom.
Herkullinen granaattiomenapiiras. Nom Nom.