Valkosipulinen kukkakaalikeitto

Valkosipulin kauneutta

 Syksyinen flunssakausi on iskenyt! Varokaa siis kaikki vilukissat ja nuhanenät ja oikeastaan kaikki muutkin immeiset. Melkein kaikki tuntemani ihmiset ovat flunssassa, myös minä. Flunssaa vastaan voi suojautua ja sitä vastaan voi myös pistää pienen tappelun pystyyn. Kaikilla on konstinsa taistella flunssaa vastaan. Itse suosin yleensä teetä, suurta määrää hunajaa, valkosipulia ja kasvissosekeittoja. Ja kyllä sitä monesti saa muutaman kuumelääkkeenkin popsia.

Tällä kertaa taistelin flunssaa vastaan ihanan pehmeällä valkosipulikukkakaalikeitolla. Ei tarvitse pelätä, kaikki ei ole sitä miltä se kuulostaa. Tämä oli oikeasti hyvin pehmeän ja mielyttävän makuinen, mutta kuitenkin niin maukas, että jopa tällainen nuhanenä sai tyydytettyä makuaistejaan kaikkien niiden kurkkupastillien jälkeen. 

Valkosipulinen kukkakaalikeitto

7 litraa kana/kasvisfondia
4 isoa valkosipulin kynttä
500 g kukkakaalia
150 g parsakaalia
1 lehtisellerin varsi
1/2 purjo 
loraus hunajaa 
1 rkl oliiviöljyä 
mausteet: mustapippuri, suola, jauhettua korianteria, basilikaa, oreganoa ja timjamia 
1 dl 4 % ruoka ”kermaa”
päälle ruisleipäkuutioita ja kurpitsan siemeniä 
Kiehauta fondi vedessä. Lisää valkosipulin kynnet ja anna kiehua niin kauan, että ehdit pilkkoa muut ainekset. 
Pilko pieniksi kukka- ja parsakaali, purjo sekä lehtiselleri. Lisää liemeen ja keitä noin 15 min. Mausta. Ota liemestä noin 2 dl pois. Survo ainekset sauvasekoittimella. Lisää kerma ja liemi ja sekoita.