Valkeita papuja ja tuoretta oreganoa…

…Siinäpä vasta yhdistelmä! Rakastuin aivan täysin!

Olen muutenkin ollut aivan myyty papujen mielenkiintoiseen maailmaan jo jonkin aikaa. Kaikki tuntui alkaneen hauskasta papupelistä Bohnanzasta (jota suosittelen kaikille!) ja sitten mystisesti aloimme syömään papuja. Olenkin ihmetellyt kovin paljon sitä, miksei Suomessa pavut ole oleellinen osa ruoanlaittoa. Ne ovat halpoja ja proteiinipitoisia. Täyttäviä ja erityisen hyviä!

Aluksi hurahdin kidneypapuihin, muun muassa niiden ihanan värin takia. Sittemmin mustat pavut olivat kova juttu ruoanlaitossa. Nyt olen aivan koukussa valkoisiin papuihin. Niissä on vain se huono puoli, että niitä saa toisinaan hieman jopa metsästää, jos haluaa, että niitä ei ole marinoitu tomaattikastikeessa.

Oreganolla maustettuja valkeita papuja ja kasviksia sekä penne pastaa.

Tämä ruoka oli niin hyvää, että minä söin saman tien seuraavankin päivän annokset. En vain voinut lopettaa. Erityisesti pavut ja tuore oregano kruunasivat tämän ruoan ja tekivät siitä juuri niin ihanaa kuin se oli. Slurp, pitäisikö taas huomenna tehdä tätä uudestaan! Vesi tulee kielelle heti kun muistelen sitä.

Oreganomaustettuja kasviksia ja valkeita papuja täysjyväpenen seurana

Täysjyvä penne pastaa


auringonkukan öljyä
1/2 kesäkurpitsa
1/4 purjoa (vihreää osaa)
1/2 keltainen paprika
400 g valkeita maustamattomia papuja
kourallinen tuoretta pinaattia
tuoretta oreganoa
merisuolaa
1prk ranskankermaa
1 dl 4% ruoka”kermaa”
2 rkl kasvis/kanafondia
hieman juustoraastetta
mausteeksi: suolaa, mustapippuria, timjamia, basilikaa, tuoretta oreganoa

Paista öljyssä ensin pilkotut kasvikset, pavut, pinaatit sekä osa oreganosta. Mausta suolalla. Lisää ”kerma” ja ranskankerma sekä fondi. Sekoita tasaiseksi. Mausta kun seos alkaa kiehua. Lisää juustoraaste. Sekoita.

Tarjoile penne pastan kanssa ja varo kuolaamista!

NOM.