Unelmieni pizza: Syksyisen värinen kantarellipizza

Täydellinen pizza.

Syksy! Se on täällä! Ja vuodenaikoja täytyy kunnioittaa! Niinpä päätin loihtia elämääkin kauniimman syksyisen pizzan. Miksi se on syksyinen pizza? Siinä on täytteenä enimmäkseen tuotoksia omasta suomalaisesta alkusyksystämme. Tätä pizzaa voisi kutsua myös unelmieni takapihan pizzaksi.

Syksyinen pizza.

Suomen syksyssä on kaksi aivan upeaa asiaa. Ensimmäinen niistä on syksyn värit! Kaikki elävä alkaa muuttumaan vihreästä kaikiksi ihaniksi väriskaaloiksi. Tätä halusin tuoda esiin myös unelmieni syksyisessä pizzassa. Toinen upea asia syksyssä on  se, että kaikki ihanat herkut, joita on koko kesän kasvatettu ja odoteltu niiden keräämistä, ovat nyt valmiina. Ja näin ollen halusin myös käyttää näitä ihania suomalaisia herkkuja tässä pizzassa.

Kantarelli pizza

täyte:
oman maan tomaateista tomattimurskaa 
(jos ei ole omaa maata, niin joutuu tyytymään kaupan suomalaisiin!) 
kourallinen tuoreita kullankeltaisia kantarelleja
1 vihreä ja raidallinen kesäkurpitsa
1 kirkkaan värinen punasipuli
kolme suloista artisokan sydäntä
1 tuhti ja valkoinen valkosipulin kynsi
4 siivua ilmakuivattua kinkkua/pekonia
tuoreita basilikan lehtiä
 0,5 dl juustoraastetta

Höylää juustohöylällä kesäkurpitsat ja pilko kauniiksi kanttarellit. Siivuloi myös artisokansydämet, puna- ja valkosipuli

Nokkospizzapohja.

Nokkospizzapohja

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tuore hiiva
2 rkl kuivattua takapihan nokkosta
4,5 dl vehnäjauhoja

Lisää hiiva veteen. Sekoita joukkoon kuivatut nokkoset. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Voit lisätä öljyä  1 rkl jos siltä tuntuu, mutta me emme sitä tehneet koska olemme dieetillä! Anna nousta vähintään 45 min. Jos on aikaa anna kohoutua seuraavaan päivään jääkaapissa. Levitä taikinasta pohja.

Levitä tomaattimurska pohjan päälle. Ripottele kaikki ainekset ja juustot päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 min. Lisää basilikan lehdet valmiin pizzan päälle.

Ja kyllä tuoksu on jotain niin uskomatonta, että sitä ei voi edes kuvitella. En tiedä olenko ikinä haistanut mitään näin huumaavaa tuoksua. Puhumattakaan siitä kuinka erinomaisen kauniisti kaikki maut sointuivat yhteen. Pohjakin oli uskomattoman rapsakkaa! Tämä oli ehkä elämäni paras pizza.

Unelmien pizza.