Tuulahdus sinappia ja basilikaa. Ja muita ihanan outoja makuja.

Ikea osaa yllättää makumaalimassa!

Sinappi ja basilika. Enpä olisi uskonut, että nämä kaksi makua sopivat yhteen. Mutta kuten minun on tapana, niin kun näen outoja yhdistelmiä on niitä pakko koittaa. Sillä kuitenkin 8/10 tapauksessa, ne ovat voittajia. Tässä taannoin ostin työtoverilleni puolukka-kinuskileivoksen. Kun itse näin sen alkoi kuola miltei jo valua suupieliin. Mielessäni nämä maut kietoutuivat erinomaisen ihanasti yhteen sekä ajatuksissani että todellisuudessa tanssiessaan kieleni makuhermoilla. En olisi ajatellutkaan, kuinka moni vieroksui tätä makuyhdistelmää ja ihmetteli miksi joku haluaisi syödä näitä makuja yhdessä.

Onhan näitä oudon ihania yhdistelmiä vaikka kuinka paljon, mutta en oikeastaan enää huomioi niitä, koska ne ovat tulleet osaksi arkea. Yleensä tajuan oudot makuyhdistelmät vasta kun joku sanoo niiden olevan outoja. En olisi esimerkiksi ikinä ajatellut, että brie-juusto ja paprika voisi tuntua jostakin oudolta yhdistelmältä.

Palataanpa arkisempiin asioihin. Kuten tähän Ikean sinappi & basilika såsiin. Kuka olisi uskonut kuinka hyvää se on. Oikeasti. Ja vielä ikeasta. Siihen tulee himo! Se sopii melkein kaiken lisäkkeeksi. Se maistuu aivan ihanalta jo paahtoleivän päällä. Eikä muuta edes tarvitse! Ostin yhden purkin sitä ja se on nyt viikko avaamisen jälkeen melkein kadonnut kokonaan. Kadonnut leipien ja muiden ruokien mukana vatsoihimme.

Nyt kiinnostaakin nähdä, käykö niinkuin melkein aina käy kun hehkutan jotain ainesta blogissani. Kadun sitä melkein aina, koska huomaan, että kun yritän etsiä näitä tuotteita kaupoista niin ne ovat tyystin kadonneet. Toivottavasti lukijani eivät nyt hamstraa ikeoista kaikkea sinappi ja basilika sååssia! Sillä aion ostaa sitä lisää kun seuraavan kerran ikeaan pääsen!

Kolme koiraa, sinappi & basilika.