Tortillalasagne

On olemassa varmaan yhtä monta ohjetta tortillalasagnelle kuin on olemassa tekijää. Mekin olemme tehneet jos minkälaista tortillalasagnea, melkein aina eri ohjeella. Mutta tämän kertainen oli sen verran mahtava ohje, että sitä voisi todella käyttää useammankin kerran. Myös nachoista voi tehdä lasagnea, mutta itse preferoin tortilloista tehtyä, koska silloin lasagnesta saa hieman kevyemmän ja vähäsuolaisemman. Tortilalasagne on myös siitä hyvä vaihtoehto tavalliselle lasagnelle, että sen valmistamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa, koska sen ei tarvitse olla uunissa niin pitkää aikaa kuin normi lasagnelevyjen. Lisäksi joskus on vain sellainen olo, ettei osaa päättää haluaako tortilloja vai jotain muuta, niin silloin tämä on hyvä vaihtoehto!

Tortillalasagne

1 pkt tortillalettuja
400 g jauhelihaa
1dl vettä
Burrito-mausteseos
Go Green mustia papuja
150 g Kadett juustoraastetta
7 % ruokakerma
600 g kotitekoista salsaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista salsa (ohje alempana). Paista jauheliha, mausta burritomausteoseoksella ja lisää vesi. Kun jauheliha on kypsää lisää pavut ja paista vielä noin 5 min.

Kotitekoinen salsa

n. 500g tomaatteja
1 vihreä paprika
1 punasipuli
1 tuore chili
merisuolaa

Pilko tomaatit paloiksi. Laita noin 300 g salaattilinkoon ja poista sillä tomaattien nesteet. Laita loput blenderiin ”nesteineen”. Pilko myös chili ja sipuli ja kuullota oliiviöljyssä pannulla. Pilko paprika ja laita puolet pilkotusta paprikasta blenderiin. Murskaa tomaatit ja paprikat blederissä. Lisää loput aineet ja anna blenderin sanoa wrum vielä parin sekunnin ajan, mutta kuitenkin niin, että sinne jää sekä tomaatin, että paprikan paloja.

Voitele uuniastia oliivöljyllä. Seuraavaksi lado ainekset päällekkäin uunivuokaa näin: 2 x tortilla lettu, salsaa, jauheliha-papuseosta, juustoraastetta, ruokakermaa, tortillalettu….Jaa ainekset niin, että kaikki tortilleletut tulevat käyttöön. Viimeisenä päällä on juustoraaste ja ruokakerma. Kypsennä uunissa 20-25 min.