Herkullinen arkiruoka: tomaattinen pastavuoka

Keksinpäs jälleen yhden arkiruokasuosikin. Uusi suosikkini on tomaattinen kasvispastavuoka. Tarkoituksena oli tehdä kasvislasagnea, mutta sitten kaapista ei löytynytkään tarvittavaa määrää lasagneaineksia. Onneksi simpukkapastat pelastivat jälleen kerran. Tässä resepti klassikkoateriaan, joka hurmaa koko perheen varpaista nenänpäähän!

Herkullinen pastavuoka!
Herkullinen pastavuoka!

Juustoinen kasvispastavuoka

300 g esikeitettyä simpukkapastaa
(keitä kasvisliemessä)
1 sipuli
1 punainen paprika
1 valkosipulin kynsi
1 dl tummaa soijarouhetta
öljyä paistamiseen
mausteet: Bbq ja grillimausteseosta (tiger), mustapippuria, tacomausteseosta
1 prk valkoisia papuja
2 dl vettä + 1rkl kasvisfondia
300 g basilika-tomaattipastakastiketta (Extra)
mausteet: basilika ja karhunlaukka
juustokastike:
2 dl 4 % kasvisrasvasekoite kevyt ja paksu
1 dl kevyt maitoa
2 dl juustoraastetta

Lisäksi juustoraastetta!

Pilko paprika ja sipuli. Lisää öljy pannulle ja paahda soijarouhetta, paprikoita ja sipuleita pari minuuttia pannulla. Lisää mausteet ja paahda pari minuuttia lisää. Lisää vesi ja kasvisfondi, anna kiehahtaa.

Valuta pavuista ylimääräiset nesteet ja lisää ne soijan ja kasvisten joukkoon. Paista pari minuuttia ja lisää pastakastike sekä mausteet. Anna kiehua pannulla viitisen minuuttia ja sekoita.

Valmista juustokastike sekoittamalla ainekset keskenään ja kiehauttamalla.

Lisää uunivuokaa esikeitetyistä simpukkapastoista puolet. Kaada tasaisesti pastan päälle puolet tomaattisesta kastikkeesta ja puolet juustokastikkeesta. Ripottele päälle juustoraastetta. Toista lopuilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.