Tomaattinen kasvispastapata eli kasvispastahäsellys

Pennepastaa kasviksilla

Kasvispastapata. Siinä teille hieno sana. Kokeilkaapa sanoa monta kertaa peräkkäin hurjalla vauhdila. Siinä on pian kieli solmussa.

En meinannut aluksi tätä blogata, mutta kun komeampi puoliskoni niin kovasti kehui ruokaa ja haki ison annoksen lisääkin, niin ajattelin jakaa tämän myös blogissa. Ruoka on hyvin hyvin simppeli ja kunnon dieettiruokaa. Melkeinpä rasvaton ruoka! Työpäivän jälkeen ei enää jaksa kovasti alkaa taiteilemaan, joten siitä tämä pyhä yksinkertaisuus ja helppous! Lisäksi söin päivällä samantyylistä ruokaa lihaversiona paikallisessa Amicassa ja jäin kaipaamaan enemmän makua ja monipuolisuutta, joten päätin muokata ruoasta paremman version itse ^^

Pennepastaa ja kasviksia uunivuoassa



250 g täysjyväistä pennepastaa
1/2 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1/2 purkkipaprikaa
kourallinen parsakukkaa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 yksikyntinen valkospuli
150 g tomaattimurskaa
100 g valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
mausteet: tuore timjamia, kuivattu timjami, basilika, merisuola, mustapippuri, chili

päälle hieman parmesanjuustoraastetta

Keitä pennepastat kattilassa melkein kypsiksi. Poista vesi ja kaada uunivuokaan.

Pilko kasvikset sopiviksi. Paista paistinpannulla pienessä määrässsä öljyä noin 7 min. Lisää tomaattimurskat, sekoita ja mausta. Anna kiehua 3 min. Kaada kastike pennepastan päälle uunivuokaan. Sekoita tasaiseksi. Raasta makusi mukaan parmesanjuustoa päälle ja anna paistua 200 asteessa 12 min.

Kuten sanoin yksinkertaista ja helppoa. Tämän osaa ja ehtii kuka tahansa taikomaan!

Tomaattinen kasvispastapata.