The lisäke. Paistettuja jättiherkkusieniä, artisokan sydämiä, pinaatinlehtiä, pähkinöitä ja siemeniä

Menee karppilisäkkeestäkin lihalle?

Kirjoittaessani otsikkoa tajusin, että ruokablogaukseni ovat olleet viime aikoina hyvin samankaltaisia. Samoja aineksia ja yhdistelmiä. Onko tämä paha? Ei kai, ehkä se kertoo vain siitä, kuinka minä toistan sittenkin itseäni löytäessäni herkullisia yhdistelmiä.

Tämän blogauksen pääpointtina on maailman täydellisin lisäke lihalle. Oletko kenties kyllästynyt perunoihin, riisiin ja pastaan? Minä olen silloin kun lisukkeena on liha. Liian täyttävä yhdistelmä. The lisäkkeeseen sain idean Torero ravintolasta, jossa on tästä oma variaationsa. Ja kyllä se on siellä aivan yhtä herkullista kuin kotonakin! Torerossa tätä tarjoillaan alkuruokana, mutta myös sinihomejuustokuorrutteisen miekassa tarjoiltavan punaisen lihan kera. Nam.

Minäkin ajattelin ostaa punaista lihaa. Ties kuinka pitkään aikaan! Kävelin määrätietoisesti lihahyllylle ja… jatkoin matkaani. Hyi olkoon, en maksa lihasta tuollaisia summia. Hyvä muistutus taas miksi syömme yleensä kasvisruokaa. Jotain proteiinipitoista ja halpaa olin kuitenkin päättänyt ostaa. Niinpä jatkoin tassuttelua vain hyllyn toiseen päähän ja ostin kanankoipia. Niitä harvinaisia lihahyllyn tuotteita, jotka ovat vielä inhimillisissä hinnoissa! Mutta miksi kanankoipia myydään aina kolmen pakkauksessa? Hmph. No ehkä teen kanahyrriä viikonloppuna?

Anyways. Tämä on niin herkullista. Lempiraaka-aineeni ovat nykyään artisokka, pinaatti, pähkinät ja siemenet. Nam nam. Ja sen lukijani ovat varmaan myös huomanneet. Välikommenttina: kävinpä mittauttamassa hemoglobiinini tällä viikolla. Minulla on aina ollut ongelmia sen alhaisuuden kanssa. Olen syönyt rautatabujakin parantaakseni hemoglobiiniani. Se on yleensä aina ollut korkeintaan 125, yleensä alle. Ja nyt kun lihan syöminen on vähentynyt minimiin niin pelotti hieman miten se olisi vaikuttanut hemoglobiiniini. Noh, kas yllätys! 146 oli hemoglobiinini! Näköjään pinaatti ja nokkoset todella tekevät sen mihin rautatabletit, liha ja maksaruoat eivät kykene!

The lisäke proteiinille

4 jättiherkkusientä
50 g babypinaatin lehtiä
kourallinen siemeniä ja pähkinöitä
1 prk artisokan sydämiä
Extra virgin oliiviöljyä + fetajuuston maustettua oliiviöljyä (n.4 rkl)

Pilko jättiherkkusienet ja artisokan sydämet. Laita paistinpannulle runsaasti oliiviöljyä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista.

Herkullinen lisäke.

Tarjoile vaikkapa kanankoiven ja tsatsikin kera.
Kanankoipi, tsatsiki ja vähähiilihydraattinen lisäke.