Täytetyt El Maco ohukaiset | Meksikolaisia lettuja

Onko teillä ikinä jäänyt yli mäkkärin El Maco-mausteseoksia? Meillä on ja aina ne jäävät jonnekkin kaapin perukoille. Jostain syystä ne unohtuvat – vaikka ovatkin ihan hyvä valmis mausteseos. Joskus olen muistanut käyttää niitä hampurilaispihvin maustamiseen, joskus tortillan täytteeseen. Mutta nyt sainkin loistavan idean – nimittäin käyttää El Maco mausteseos ohukaisten taikinaan! Näin sain aikaiseksi meksikolaishenkisiä ohukaisia. Toimii aivan kuten nokkosletut, porkkanaohukaiset tai vaikkapa pinaattiletut. Tätä varten säilön näitä tulevaisuudessakin. Jos mäkkäri ei ole lukijoiden ostoslistalla niin samaa voi kokeilla myös taco-mausteella!

El Maco täytetyt ohukaiset
El Maco täytetyt ohukaiset

Ohukaisten täytteenä voi käyttää mitä vain: lihatäytettä tai kasvistäytettä. Itse preferoin yleensä ohukaisissa kasvistäytettä, koska muuten letut tuntuvat kovin rasvaisilta. Tällä kertaa täytteeksi valikoitui klassikkosuosikkini: nimittäin riisi, sienet, soijarouhe, aurinkokuivatut tomaatit ja paprika. Tästä tulee mahtaja cajunmakumaailmainen yhdistelmä mausteseoksen kanssa. Ainiin ja tietysti juusto ja turkkilainen jugurtti. Ps. soijarouheen voi korvata myös pavuilla. Hyvää ruokahalua, nam!

Nam, herkkua!
Nam, herkkua!

Aikaa yhteensä: 1 hour

See Detailed Nutrition Info on

Ainesosat

Lettutaikina:
5 dl maitoa
2 kanamunaa
1 El Maco mausteseospussi / 2 rkl taco mausteseosta
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
n. 2,5 dl jauhoja
voita paistamiseen
---
Ohukaisten täyte:
2 dl riisiä
1 rkl öljyä
1 sipuli
150 herkkusieniä
4 rkl soijarouhetta
aurinkokuivattua tomaattia
½ paprika
El Maco mausteseospussi / Taco mausteseosta
vettä
juustoa
turkkilaistajugurttia

Ohjeet

Letut: Lisää munat ja mausteet maitoon, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot hiljalleen sekoittaen. Anna turvota noin 30 min. Paista pannulla voissa molemmin puolin.
Täyte: Keitä riisi. Lisää kuutioidut kasvikset pannulle öljyn ja soijarouheen kanssa, paista väriä pintaan ja mausta. Lisää loraus vettä ja anna soijan imeä se itseensä. Lisää riisi ja sekoita. Täytä lettuset, lisää juusto ja laita joko uuniastiassa uuniin noin 10 min tai lämmitä mikrossa minuutin ajan, jotta juusto sulaa. Tarjoile jugurtin kera!

Cajunhenkinen ohukaisten täyte
Cajunhenkinen ohukaisten täyte
El Maco mausteseoksella maustetut letut
El Maco mausteseoksella maustetut letut