Täydelliset porkkanaletut

Lettujen valmistaminen tuntuu aina toisinaan olevan rocket sciencea, eivätkä ne millään tunnu onnistuvan…kunnes löydät sen täydellisen reseptin! Inhosin ennen lettujen tekoa, koska taikinasta tuli aina sellaista, ettei sitä ollut hyvä paistaa. Sitten päätin kerran tehdä porkkanalettuja ja lösyin ohjeen rakkaasta Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa kirjasta. Tällä ohjeella eivät lettuset ole vielä koskaan epäonnistuneet ja siksi noudatankin kyseistä ohjetta aika orjallisesti. Samaisessa kirjassa on myös mahtava pinaatti- ja nokkosohukaisten ohje. Koska porkkanaletut ovat kuitenkin suosikkejani niin niiden ohje pääsee blogiini ensimmäisenä.

Porkkana (ja myös muissa letuissa) on se hyvä puoli, että niitä voi syödä ihan sellaisenaan tai sitten täyttää mitä ihanammilla täytteillä, joten ruoka on aina muunneltavissa. Yksiä omia suosikkejani täytevalikoimissa on mm. riisi-oliivi-fetajuusto- tai riisi-sieni-jauheliha-täyte. Omnomnom. Ja eiku rullalle ja suuhun!

5 dl maitoa
2 kanamunaa
1 dl sämpyläjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
2 dl porkkanaraastetta

paistamiseen voita.

Sekoita kierrevatkaimella kulhossa maito ja munat. Lisää muut aineet ja anna turvota noin puoli tuntia.
Paista taikinasta hyvällä, muttei liian suurella lämmöllä 12 suurta ohukaista. Paistamislämpötila ja kärsivällisyys ovat erittäin tärkeitä. Tarjoa täytteen tai salaatin kera tai sitten ihan vain sellaisenaan! Tällä kertaa itse valmistuin täytteen, joka koostui riisistä, rosvopaistileikkeleistä, vihreistä oliiveista ja kapriksista. NAM.

Comments are closed.