Täydellisen pannukakun salaisuus

Viimeisten viikkojen aikana olen kuullut lähes kyllästymiseen saakka uudesta ihmeestä jälkiruokareseptien maailmassa: nimittäin banaanipannarista. Älkää käsittäkö minua väärin, voi hyvin olla, että itsekin menetän ainakin kieleni, jossen sydäntäni, tälle buumille kunhan ehdin sitä kokeilemaan. Hiljaiseloa löytyy kuitenkin tämän asian suunnalta, koska banaani ei ole koskaan ollut lempihedelmäni. Ymmärrän kyllä sikäli banaanipannukakku -buumin: gluteenittomuus tuo sille trendikkyyttä. Ja siihen päälle vielä se, että tämä onnistuu olemaan jälkiruoka, jossa ei ole (lisättyä) sokeria, maitoa tai jauhoja. Ihmeelliseltähän se kuulostaa varsinkin suurten kehujen ja paraatien kera! Ehkä banaaninvastutusteluistani huolimatta, kokeilen tätä lähiaikoina. (tykästyinhän aikoinaan banaani-currykastikkeeseenkin kanamurekkeen kanssa!)

Vielä kuitenkin pysyttelen perinteisen pannukakun linjalla.

Sanottaisiinko tällalaila kainosti, että täydellinen pannukakku ohje?
Sanottaisiinko hivenen kainosti, että täydellinen pannukakku ohje?

Pannukakku, yksi helpoimmista ja perinteisimmistä jälkiruoista Suomessa. Ja kuitenkin niin helppo epäonnistua. Olen kokeillut useita pannukakkuohjeita ja suurin osa niistä ei vain toimi. Ei millään uunilla, millään astialla. Mutta tämän viikon maanantaina tein rakettitiedettä ja onnistuin luomaan toimivan reseptin pannukakulle ja vielä erikoislaatuisella vivahteella.

Täydellinen pieni pannukakku kahdelle

2,5 dl maitoa+0,5 dl soijamaitoa
/3 dl maitoa
1 muna
ripaus merisuolaa ja hillosokeria
2 dl erikoisvehnäjauhoja
25 g voita
1-2 rkl saksanpähkinäöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita maidot, muna, suola ja sokeri. Sulata voi. Lisää vehnäjauhot ja rasvat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota esille esim. piirakkavuoka ja laita leivinpaperi sen päälle. Kaada taikina siihen ja anna paistua uunissa noin 30 min tai kunnes pannukakku vaikuttaa kypsältä.

Tarjoile vaahterasiirapin kera.

Arvatkaas mikä tekee tästä täydellisen pannukakun? 1) Taikinasta tulee kiinteää uunissa 2) Se on juuri sopiva määrä kahdelle hengelle 3) Pannukakku ei saa pahoja palovammoja 4) Siinä on hieman pähkinäistä makua 5) Pannukakku on yksinkertaisesti herkullinen.