Vuoden ensimmäinen tapas piknik: olohuoneessa!

Moni ilmoitti avanneensa terassikauden pääsiäispyhinä. Mikäs siinä säätkin suosivat. Me emme onnistuneet terassikauden avaamisessa, mutta piknik kausi avattiin: omassa olohuoneessamme. Käyhän se näinkin.  Piknikillämme oli kaikenlaista sormiruokaa; itsetehtyä ja esivalmistettua. Mutta hyvää joka tapauksessa oli! Herkumme eivät kaipaa sen enempää ohjeistusta, koska kuvista voi tarkastella mitä sormiruokaa piknikillämme oli tarjolla.

Tonnikalatahnan ohjeen haluan kuitenkin jakaa, siinä täytyi jopa sekoitella aineksia.

Juomana meillä oli hyvin epäpääsiäismäisesti simaa. Kotitehtyä inkiväärisimaa! Sima sai inkivääristä kivan pienen twistin ja siitä aionkin tehdä postauksen seuraavalla kerralla. Tämä oli kokeiluerä, jotta ei tarvitse pettyä sitten vappuna. Tämän viikon aikana valmistamme sen varsinaisen erän vappua varten.

Tämän blogauksen tarkoitus oli jakaa inspiroivia kuvia kevään ensimäisestä piknikistä, eli tässä ne ovat:

Inkiväärisimaa rusinoilla.
Jalapeno poppers, Chili-cheese nuggets ja ruohosipuli-juustopallot.
Inkiväärisimua!
Dippejä, vihreitä kalamata oliiveja ja tomaatti-kapris-kesäkurpitsa salaattia.
Hummusta ja jälkiruoaksi mansikoita, banaaneja sekä cashewpähkinöitä.
Kotitekoisia sämpylöitä salaatilla ja tonnikalatahnalla.

Tonnikalatahna oli todella herkullista, jopa meidän purkkitonnikala-vastustajamme ihastui siihen. Ja ei, tahna ei ole majoneesista: halusin hieman kevyemmän version tonnikalatahnasta, joten käytin jugurttia ja smetanaa.

Tonnikala-kapristahna

1 prk tonnikalan fileepaloja vedessä
1/3 prk smetanaa
1/3 prk bulgarian jogurttia
kapriksia
merisuolaa

Kaikki vain sekaisin ja hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Aivan ihanaa!