Suussa sulava raparperi-risotto

Herkullinen raparperi-risotto sulattaa kenen tahansa sydämen!
Herkullinen raparperi-risotto sulattaa kenen tahansa sydämen!

Eilen sain aivan loistavan idean. Tämä loistava idea oli raparperi-risotto. Kuulostaako kummalliselta? Älä huoli se oli aivan ihanan herkullista. Komeampi puoliskoni  julisti raparperi-risoton olevan parhaita risottoja, joita olen kokannut!

Mitä enemmän olen viime aikoina käyttänyt raparperia ruoanlaitossa, sitä enemmän olen oppinut rakastamaan sitä. Se sopii täydellisesti myös suolaisiin ruokiin, eikä sitä tulisi jättää ainoastaan makeiden jälkiruokien makumaailmaan. Pehmeän ja kermaisen makuiseen risottoon se antoi kivan kirpasakan maun, vähän niinkuin sitruuna. Raparperi-risotto on kuin suomalaisen ja italialaisen ruokakulttuurin yhteentörmäys kaikessa sen kauneudessa. Suosittelen kokeilemaan raparperia uskaliaasti erilaisiin ruokiin, erityisesti risottoon, koska se on todellakin herkullinen raaka-aine.

Raparperi-risotto

2-3 raparperin vartta
1 prk artisokan sydämiä
1 kevätsipuli
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kuivaa siideriä
400 g risottoriisiä
1 l shalottisipulilientä (vettä+shalottisipulifondia)
100 g philadelphia tuorejuustoa
kourallinen parmesanjuustoraatetta
mustapippuria, merisuolaa, rosmariinia

Valmista shalottisipuliliemi. Kuori ja pilko raparperit. Pilko myös kevätsipuli (myös vihreä osa) ja artisokan sydämet. Lisää kattilaan voi ja öljy, sekä kasvikset. Paista kasviksia pari minuuttia rasvassa ja lisää riisi. Pyörittele riisiä kattilassa pari minuuttia, kunnes se alkaa kuultaa. Lisää siideri ja pienennä kuumuutta levyllä. Anna siiderin imeytyä risottoon ja ala sen jälkeen lisäämään shalottisipulilientä kauhallinen kerrallaaan niin, että edellinen saa aina imeytyä rauhassa riisiin. Kun sinulla on muutama kauhallinen jäljellä: mausta ja maista. Lisää tuorejuusto ja parmesan, sekoita. Lisää loput liemet ja sekoita. Siirrä risotto pois kuumalta levyltä, laita sen päälle kansi. Anna risoton vetäytyä ainakin 10 min. Tarjoile ja herkuttele ihanassa seurassa, sekä jaa raparperi-risoton ilosanomaa!

Raparperirisotto
Raparperirisotto