Sushia suomalaisilla raaka-aineilla: Silakkanigiri ja siikanigiri!

Silakka- ja siikanigirejä. Marimekkokin edustaa!

Pitkästä aikaa teimme uusia kokeiluja sushi rintamalla. Ja se kannatti. Tulos oli mitä erinomaisinta. Löysimme kaksi uutta suosikkia, jotka tulevat olemaan tulevaisuudessa vakiovarusteita sushin valmistuksessa. Inspiroivat ideat susheihin löysimme häälahjaksi saamastamme Sushikirja perijapanilaisesta supisuomalaiseen -teoksesta.

Nigireihin päällysteeksi tulivat perinteisen Norjan kirjolohen ja avocadon lisäksi, supisuomalaiset kaverukset silakka ja siika. Kuulostaa hieman pöhköltä eikö vain? Varsinkin tuo silakka epäilytti minua. Mutta kannatti kokeilla! Todella herkullista ja ennen kaikkea: halpaa! Vaikkakin kyllä kalatiskin myyjä hieman hörähti kun ostimme mahtavat neljä silakan fileetä! 🙂
Siika oli myös maukasta. Monet suomalaiset kalat ovat erityisesti loheen verrattuna aika mauttomia, mutta siika yllätti vahvemmalla maullaan.

Silakkaa ei voi syödä täysin raakana vaan se täytyy kypsentää. Ei tosin lämmöllä vaan raakakypsennystekniikalla etikalla ja alkoholilla. Älkää huoliko, silakka ei siltikään maistu myrkylliseltä alkoholilta!

Rullailimme myös sushirullia siikasta, koska sitä oli hieman ylimääräistä. Kokeilimme siika-ruohosipuli-avocado susheja, jotka olivat oikein mukavan makuisia. Tämän lisäksi kokeilimme kirjolohi-kurkku-ruohosipuli susheja, jotka myös maistuivat erityisen hyvin.

Suosittelen siis todellakin ennakkoluulottomasti ja vapaamielisesti kokeilemaan erilaisia kaloja myös sushien ja nigirien valmistuksessa!

Silakka nigiri

Valmista sushiriisiä
50g silakkafileitä
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 rkl suolaa
0,5 tl sokeria
1 tl maustamatonta viinaa

Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi ja laita silakkafileet kypsenemään liemeen. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan hyvin peitettynä. Muotoile sopivan kokoinen nigiripallo ja aseta silakkafile sen päälle. Näi helppoa se on!

Ja sitten vähän visuaalista silmänruokaa:

Siikangirit ruohosipulilla.
Marinoidut silakkanigirit.
Silakkasushia ja siikasushia!

Comments are closed.