Surimipiirakka

Surimipiiras

Mitä muuta tehdä surimista kuin sushia? Kas siinä kysymys. Etsiessäni vastausta tähän, selailin kokkikirjojani, googlailin ja pinterestissä etsin – tuloksetta. Päätinpä sitten tehdä piirakan. Ja uskokaa tai älkää, surimi sopi piirakkaan aivan oivallisesti.

Tässä piiraassa kohtasivat japanilaiset ja suomalaiset maut. Lisäksi täytteen ohje oli espanjalainen. Eli hyvin monikulttuurinen piiras! Pohjana käytin ruistaikinaa, tällä kertaa valmistaikinaa, koska halusin säästää aikaa. Siitä suomalainen makumaailma. Täytteessä käytin surimien lisäksi sakea, sieltä japanilainen makumaailma!

No mutta pidemmittä puheitta surimipiirakka toimii. Ja tässä on resepti:

Surimipiiras

Rukiista piirakkataikina
1 salottisipuli
oliiviöljyä
180 g surimia
loraus sakea
2 munaa
1,5 dl maitoa
60 g parmesan/manchego juustoraastetta
jauhettua muskotinpähkinää, mustapippuria, merisuolaa, timjamia

Levitä piirakkataikina piirakkavuokaan.

Pilko sipulit pieneksi ja paista oliiviöljyssä pannulla pari minuuttia, jotta sipulit pehnevät: vältä ruskistamista. Pilko surimit pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Älä anna niiden paistua, koska tekstuuri muuttuu sitkeäksi. Lämmitä niitä vain hetki sipulien joukossa. Lisää sake ja kiehauta. Poista pannu lämpimältä levyltä.

Vatkaa varovasti kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet. Jatkaa vatkaamista, kunne ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa. Lisää juustoraaste ja sipuli-surimisekoitus. Sekoita. Kaada täyte piirakkavuokaan piirakkapohjan päälle.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Surimi.