Suomen itsenäisyyspäivän vastaanotto | Kaksi tapaa juhlistaa

Joulukuun 6. päivä Suomessa juhlistetaan itsenäisyyden päivää. Onnekkaimmat saavat kutsun linnan juhliin presidentin vastaanotolle tai vuonna 2013 hieman erikoisemmin Tampere-talolle. Muut suomalaiset löytävät oman tapansa juhlistaa päivää. Miten teillä vietetään itsenäisyyspäivää? Tässä kaksi toimivaa itsenäisyyspäivä juhlaideaa vuodelle 2013!

Linnanjuhlien varjobileet | Ykköset päälle ja lähiruokaa tarjolle

Tyypillisin tapa suomalaisten keskuudessa on juhlistaa itsenäisyyspäivää läheisten ihmisten kesken ja seuraten linnan juhlien itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta. Viimeisten vuosien aikana myös tähän perinteeseen on kehitetty uusia tuulia: iltaa teemoittaa edelleen linnanjuhlat, jotka pyörivät televisiossa taustalla, mutta tämän lisäksi järjestetään oma itsenäisyyspäivän vastaanotto kotona tai juhlatilassa oman lähipiirin kanssa. Tällaisiin itsenäisyyspäivän vastaanoton varjobileisiin monet myös pukeutuvat teeman mukaisesti ja vetävät ykkösvaatteensa päälle.

Mikäs sen juhlavampaa ja teemaan sopivampaa! Jos ei kutsu linnan juhliin tipahda postilaatikosta, niin voi siis tuoda linnan juhlat kotiinsa. Tällaisiin kemuihin sopivat erinomaisesti myös herkulliset tarjoiltavat: itsenäisyyspäivänä on erityisen hyvä idea kunnioittaa suomalaisia raaka-aineita, toimijoita ja reseptejä. Tarjoiluteemaksi voikin nostaa esimerkiksi lähiruoan.

Itsenäisyyspäivän ruokatarjoilun voi järjestää myös nyyttäreinä, jolloin jokainen vieras tuo hurmaavan itsensä lisäksi myös teemaan sopivaa syötävää, kenties myös juotavaa.

Itsenäisyyden päivän vastaanoton voi järjestää kotonakin ystävien seurassa: ykköset päälle ja juhlimaan!
Itsenäisyyden päivän vastaanoton voi järjestää kotonakin ystävien seurassa: ykköset päälle ja juhlimaan!

Itsenäisyyspäivän vastaanotto juomapelin voimin

Toinen itsenäisyyspäivän perinne, tai pitäisikö sanoa ilmiö, on itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraaminen televisiosta ystäväpiirissä juomapelin voimin. Pelille voi keksiä joka vuosi uuden teeman, jotta se ei käy liian tylsäksi. Pelillä ei ole voittajaa ja sen ensisijainen tarkoite onkin tehdä linnan juhlien seuraamisesta asteen hauskempaa. Plussana tulevat myös yhdessä olo, rento tunnelma ja tietysti juominen.

Juomapeli on hyvin yksinkertainen ja ainoastaan täysi-ikäisille soveltuva ajanviete. Juomapelille luodaan säännöt: esimerkiksi aina kun X toteutuu niin pitää juoda yksi hörppy. Yleensä X tarkoittaa jotain jo kliseeksi ja ennalta arvattavaksi muodostunutta asiaa tai ilmiötä esimerkiksi: aina kun juontaja sanoo: etikettivirhe, kättelyvuorossa jne. niin täytyy juoda.

Juomapelissä tarjoiltava juoma on hyvin vapaasti valittavissa: hurjimmat ottavat mukaan shottilasit, toiset viinilasit yksittäisine hörppyineen ja kolmannet vaihtelevat juomaa oman preferenssinsä mukaan. Esimerkiksi minttukaakao sopii erinomaisesti tähän vuoden aikaan.

Lopuksi Juhlan paikka haluaa vielä toivottaa erinomaisen seurallista ja tunnelmaista itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleen!