Sukellus ravintolamaailmaan – Uusia näkökulmia ammattilaisten ruokaan

Olen pidemmän aikaa miettinyt, että haluaisin alkaa blogissani kirjoittamaan myös kodin ulkopuolella koetuista makumaailmoista, inspiroivista ruoista ja juomista sekä ravintoloiden tuomista elämyksistä. Nyt kun blogini rakenne on näin hienosti uusittu on se myös mahdollista ilman suurempaa sekamelskaa. Tällaiselle ruokabloggaajalle kuin minä ravintolat ovat ensisijaisesti hemmottelua. Vaikka kotikokkailua on inspiroivaa ja ihanaa, niin on aivan yhtä mukavaa joskus hemmotella itseään ja syödä jonkun muun kokkaamaa ruokaa. Erityisesti kun ei itse tarvitse siivota jälkiään.

Me käymme suhteellisen paljon ravintoloissa syömässä juuri näistä edellä mainituista syistä. Koska kotona tulee kuitenkin kokattua muutakin kuin ainoastaan jauhelihaa ja makaronia, niin odotukset ammattilaisten ruoasta ovat yleensä korkealla. Odotukset koskevat sekä kalliita ja hienoja ravintoloita että hieman arkisempia ravintoloita. Jos osaan itse tehdä suussa sulavaa gourmet risottoa ja pihviä, niin miksi odottaisin ammattilaiselta yhtään sen vähempää? Jos kykenen kotona valmistamaan herkullisisa ja inspiroivia hampurilaisia ja pizzoja niin miksi minun pitäisi tyytyä vähempään jos syön niitä ravintoloissa, joissa maksan ainakin kaksinkertaisen hinnan?

Vaikka odotukseni ovat usein korkeat niin suhtaudun kuitenkin erilaisiin ravintoloihin eri tavalla ja tilaan annokseni myös sen mukaan. Tiedän mistä ravintolasta kannattaa tilata pihviä ja mistä ei. Kaikki ravintolat kun eivät ole luotu pihviravintoloiksi! Osaan myös nauttia friteeratusta ruoasta sekä pikaruoasta ja olla hyvinkin tyytyväinen, jos/koska tiedän mitä paikalta odottaa. Olen siis myös kaikkiruokainen ravintoloiden suhteen. Osoitan myös suurta arvoa uusille ja erikoisille yhdistelmille, hyville raaka-aineille ja myös lähiruoalle ja -juomille. Kaikkien ravintoloiden ei siis tarvitse tuottaa täydellistä makujen sinfoniaa ja gourmet ruokaa, jos ravintola ei sellaiseksi identifioidukkaan.

 Käymme aina toisinaan istumassa iltaa myös erinäisissä (olut)baareissa. Kuten blogistani on saattanut huomata, makumaailmamme ei rajoitu pelkästään ruokaan vaan myös juomiin. Uusia oluita (ja viinejä) tulee maisteltua enemmän ravintoloissa kuin kotona. Onhan se kalliimpaa, mutta myös sosiallisempaa, rentouttavampaa ja parhaimmassa tapauksessa olutravintolassa on osaavaa henkilökuntaa, jolta saa lisätietoa uusista tuttavuuksista (tarkoittaen nyt tietenkin juomia, ei naapuripöydässä istuvaa Ville-Petteriä).

Koska asumme Porissa niin suurin osa tulevista blogauksistani tulevat olemaan myös Porin ravintolamaailmasta. Porin keskustassa on tällä hetkellä vain yksi ravintola, jossa en ole käynyt syömässä, joten ehkä tämä uusi missio vie tassuni myös sinne. Meistä kumpikaan ei kuitenkaan ole kotoisin Porista, vaan itse olen Kokkolasta ja komeampi puoliskoni Helsingistä. Tästä syystä ei tule ihmetellä sitä, vaikka ravintolamaailmamme ulottuisi myös näiden kaupunkien ravintolatarjontaan. Helsingissä ainakin ravintoloita on pilvin pimein, joten niiden kaikkien läpikäyminen ei ole ollenkaan niin todennäköistä kuin porilaisten ravintoloiden. Odotankin jo suurella innolla sitä, että pääsen kirjoittamaan uudella tavalla ja erilaisella otteella ravintolamaailman kirjoituksia. Näihin kirjoituksiin osallistuu myös aviomieheni, jolla on myös omaa näkökulmaansa ravintolamaailmaan muun muassa markkinoinnin vinkkelistä.

Sitten vain ylös, ulos ja herkkuttelemaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA