Sitruunarisotto kampasimpukoilla

Hurmaavan herkullinen sitruunarisotto kampasimpukoilla.
Hurmaavan herkullinen sitruunarisotto kampasimpukoilla.

Kampasimpukat <3 Risotto <3 Sitruuna <3 Mikä tässä muka voisi mennä pieleen?

Ei sitten mikään. Hurmiollisen herkullista. Jopa siihen pisteeseen saakka, että tänään en antanut komeamman puoliskoni viedä tätä herkkua lounasevääksi töihin, vaan käytin veto-oikeutta ja syön loput kotona lounaaksi itse. Kerrankin.

Koska olen pitänyt jo niin useita risoton ylistyspuheita, niin tällä kertaa en jaksa toistella itseäni. Risotto on uskomattoman herkullista ruokaa. Piste. Eihän sitä ymmärrä jos ei ole ikinä kokeillut. Sitten itse reseptiin:

Sitruunarisotto kampasimpukoilla

1 sipuli
100 g tuorepinaattia
1 tomaatti
2 rkl voita
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
400 g risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
7-10 dl hummerilientä (hummerifondi+vesi)
merisuola, mustapippuri
100 g philadelphia light juustoa
1 dl parmesan raastetta
Valmista risotto ennen kampasimpukoita.

Valmista hummeriliemi. Pilko pieniksi kuutioiksi tomaatti ja sipuli. Laita kattila kuumenemaan levylle voin ja oliiviöljyn kera. Lisää pinaatti, sipuli ja tomaatti. Paista muutamia minuutteja, kunnes pinaatti on vettynyt. Lisää riisi. Pyörittele riisiä kasvisten kanssa rasvassa, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi, noin 2-3 minuuttia. Lisää valkoviini ja pyörittele seosta siinä, kunnes viini on lähestulkoon imeytynyt riisiin.

Lisää hummerilientä kauhallinen kerrallaan risottoon. Odota aina, että edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Varmista, että levy ei ole liian kuumalla ja älä ujostele risoton pyörittelemisen kanssa. On tärkeää, että riisi ei pala kattilan pohjaan, koska nesteellä on tapana nousta riisin yläpuolelle.

Raasta sitruunan kuori. Lisää raaste ja sitruunanmehu risottoon kun hummeriliemen lisääminen on puolessa välissä.

Kun risoton valmistuksessa on kulunut noin 15-20 minuuttia, kannattaa alkaa maistelemaan sitä. Tarkista onko risotto kypsän oloista. Liian kypsä risotto on jo puuroa. Kun risotto alkaa vaikuttamaan lähes valmiilta, lisää mausteet, philadelhia juusto ja parmesanraaste. Sekoita ne risoton joukkoon. Poista kattila kuumalta levyltä ja laita sille kansi. Anna vetäytyä ainakin sen aikaa kun valmistat kampasimpukat.

——

Kampasimpukat

1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
12 kampasimpukkaa
merisuola, mustapippuria
tuorepuristettua sitruunan mehua

Esivalmistele kampasimpukat: Jos ne ovat pakasteesta sulata ne ja lopuksi anna ylimääräisen nesteen imeytyä talouspaperiin.

Mausta simpukat merisuolalla ja mustapippurilla. Laita paistinpannu kuumenemaan levylle ja lisää rasva. Kun pannu on kuumana lisää simpukat. Niiden tulee tiristä asetellessa.

Asettele kampasimpukat pannulla järjestyksessä, jonka muistat pienimmästä isoimpaan (jos koko siis vaihtelee). Pienemmille kampasimpukoille riittää 30 sekunnin paisto, hieman isommille minuutin (per puoli). (Rainbown kampasimpukat ovat pieniä, isoille on oma ohje.)

Kun aika on kulunut käännä simpukat toisin päin samassa järjestyksessä kun asettelit ne pannulle. Pinnan pitäisi olla hieman korppuinen, väriä saanut ja rapea. Lisää tässä vaiheessa sitruunan mehua puristaen sitä suoraan sitruunasta  yhden kierroksen verran. Kun aika on jälleen kulunut poista kampasimpukat pannulta.

Tarjoile risoton kanssa ja nauti! Tätä pitäisi saada useammin.

Risottoa sitruunalla ja kampasimpukoulla, nam.
Risottoa sitruunalla ja kampasimpukoulla, nam.
Sitruunarisotto kampasimpukoilla
Sitruunarisotto kampasimpukoilla

Comments are closed.