Sitruunainen pesto-risotto

Tässäpä teille hurmaava resepti. Kehittelin herkullisen tyttöjen illan reseptin, jossa halusin käyttää jotain Alpro-tuoteperheen tuotetta. Koska risotto on bravuurini ja sopii erinomaisesti erityisesti tyttöjeniltaan niin risotto ruoaksi oli helppo valinta. Lisäksi olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla pestoa risotossa, joten näinhän ainekset olivat valmiina tähän soppaan. Ja kuka voisi väittää, että pesto, tomaatti, parmesaani, sitruuna ja valkosipuli eivät muka sopisi täydellisesti yhteen? Niin, ei kukaan.

Herkullinen ja kermainen risotto pestolla ja sitruunalla
Herkullinen ja kermainen risotto pestolla ja sitruunalla

Sitruunainen pesto-risotto

2 rkl voita
1 rkl (vihreää/)punaista pestoa + 1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tomaatti
1 sitruunan raastettu kuori
4 dl risotto-riisiä
1,5 dl valkoviiniä
7 dl vettä + 3 rkl kanttarellifondia
mausteet: merisuola, mustapippuri, rosmariini
5 tl (vihreä/)punaista pestoa
100 g (Philadelphia) tuorejuustoa
200 ml Alpro Ruoka

Päälle:parmesanjuustoraastetta

———
Pilko salottisipuli, valkosipulin kynsi ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Lisää ne voin, peston ja oliiviöljyn kera kattilaan ja paista parista minuutista viiteen minuuttiin keskilämmöllä. Lisää risottoriisi sekä sitruunaraaste ja kuullota sitä minuutin tai pari seoksessa. Varo polttamasta. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin.

Kiehauta 7 dl vettä kattilassa, sekoita joukkoon kantarellifondi. Lisäile kanttarellilientä kauhallinen kerrallaan risottoon ja sekoittele riisiä. Anna edellisen kauhallisen imeytyä lähes kokonaan riisiin ennen kuin lisäät seuraavan. Riisin kypsymiseen menee riisilajikkeesta riippuen noin 15-25 min.

Kun risotto on keittynyt kattilassa noin 15 min, maista riisin kypsyys. Lisää pesto, tuorejuusto ja Alpro Ruoka risoton joukkoon. Sekoita varovaisesti, mausta ja maista. Kun riisi on kypsää, laita kansi kattilalle ja anna vetäytyä noin 5-10 min. Tarjoile parmesanjuustoraasteen kera alkuruokana tai pääruokana. Pääruokana lisäkkeeksi voi valmistaa pihvin, kampasimpukoita, siikaa tai vaikkapa tofua.

——

Alpron ruoka-valmiste sopi tähän reseptiin erinomaisesti. Se teki risotosta ihanan kermaisaa yhdessä tuorejuuston kera. Ei ollenkaan haitannut vaikka en käyttänyt parmesanjuustoa muuta kuin risoton lisukkeena. Tuorejuusto ja Alpro Ruoka korvasivat parmesanjuuston vallan mainiosti. Suosittelen kokeilemaan! Hintakin saattaa tulla halvemmaksi, koska parmesanjuuston hintataso on yleensä aika korkea.