Sipuli-tomaatti Focaccia karhunlaukalla

Tiedättekö sen tunteen kun tekisi mieli jotain herkullista, mutta ei ole innostusta lähteä kauppareissulle? Meidän keittiössämme tähän on yleensä ratkaisuna kotitekoinen leipä, sämpylät tai focaccia. Koska uunituore ja höyryävä leipä maistuu aina. Nam!

Eilen oli tällainen ilta. Pelasimme Scrabblea ja herkkuhimo yllätti. No pyöräytimpä sitten herkullisen pellillisen focacciaa. Ja kaikki meni!

Foccacia tomaatilla, sipulilla ja karhunlaukalla
Focaccia tomaatilla, sipulilla ja karhunlaukalla

Karhunlaukkainen sipuli-tomaatti Focaccia

7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
noin 15 dl vehnäjauhoja
1,25 dl oliiviljyä
merisuolaa
(tuoretta) rosmariini, basilikaa, karhunlaukkaa, merisuola
tomaatin siivuja, sipulisilppua ja seesaminsiemeniä
 oliiviöljyä leivinpaperille ja pieniä roiskauksia myös nousseen taikinan päälle 
 
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, liouta joukkoon hiiva ja sekoita joukkoon suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 1,5 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, oliiviöljyä, merisuolaa, rosmariinia, basilikaa ja karhunlaukkaa. Painele päälle tomaatinviipaleet ja sipulisilppu. Paista 200 asteessa noin 30 min. Voit lisätä vielä oliiviöjyä tai merisuolaa valmiin leivän päälle niin halutessasi. Enjoy!
Herkullinen foccacia.
Herkullinen focaccia.