Siikafileetä pinaattirisotolla Buccon tapaan

Siikaa ja pinaattirisottoa
Nyt on taas aika siirtyä aivan toisiin aatoksiin. Nimittäin hieman haastavampiin resepteihin. Edessäni on Buccon, Porin parhaimman ravintolan reseptiopus: Energy cuisine. Kävimme Buccossa syömässä maisteriksi vamistujaisteni kunniaksi ja sain anopiltani tämän herkullisen kokoelman. Jaksoin jopa kolme viikkoa odottaa, että pääsen kokeilemaan ensimmäistä reseptiäni sieltä.
Buccon Coregone Arrosto with Spinach Risotto

Ensimmäiseksi kokeiluun valitsin pääruoan nimeltä Coregone Arrosto with Spinach Risotto. 


Suurin syy tämän kokeilun valintaan on rakkautena risottoon ja kalaan. Enkä ole aiemmin kokeillut tällaista yhdistelmää. Lisäksi aineslistassa oli vain muutama ostettava kaveri, kuten juurikin siika ja marcaponejuusto. Muuten kaikki löytyy kaapista. Kukapa olisi uskonut, että säilön Buccon ruokaan aineksia arkisissa ruokakaapeissani?

  Coregone Arrosto with Spinach Risotto 

4-6 hengelle

Pinaattirisotto
400 g babypinaattia
200g sulatettua voita
2 rkl extra-virgin oliiviöljyä
1/2 dl salottisipuli silppua
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä ( Pitti Chardonnay Sauvignon Blanc)

n. 1 l kanalientä
1 dl marscapone juustoa
merisuolaa ja mustapippuria

Keitä pinaattia kiehuvassa vedessä kahden minuutin ajan. Purista vesi pois. Laita kuumat pinaatin lehdet sulatetun voin kera blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna oliiviöljy ja salottisipulit pannulla keskilämmöllä. Kahden minuutin jälkeen sekoita sekaan viini ja riisi. Lisää kanalientä kauha kerrallaan kunnes se loppuu (noin 15 min). Anna edellisen kauhallisen imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan. Varo kuitenkin polttamasta riisiä pohjaan. Kun lähes kaikki liemi on imeytynyt riisiin lisää marscaponejuusto, mausteet ja pinaattipyre. Sekoita ja maista.

Siika
750 g siikafileetä

100 g voita (pehmennettynä)
merisuolaa ja valkopippuria
1 dl korppujauhoja

Levitä pehmeää voita siikafileiden päälle ja mausta molemmin puolin. Laita nahkapuolelle korppujauhoja. Aseta fileet leivinpaperille. Paahda fileitä molemmin puolin paistinpannulla leivinpaperin päällä kunnes ne ovat kullankeltaisia. (Noin 10 min)

Miniluumutomaatit
250 g puolitettuja miniluumutomaatteja (ohjeessa luki grape tomato, se lienee samankaltainen)
1 dl extra-virgin oliiviöljyä
merisuolaa ja pippuria

Paista miedolla lämmöllä puolitettuja luumutomaatteja oliiviöljyssä pannussa. Anna niihen paistua noin 10 min ja mausta lopuksi.

Asettele pinaattirisotto ja tomaatit lautaselle ja kala niiden päälle. Eihän se niin vaikeaa ollutkaan? Mitä sitä kokeilisi seuraavaksi…

Pinaattirisoton pinaattipyree.
Siikafileetä pinaattirisotolla ja paistetuilla luumutomaateilla.


Tämä oli aivan siis erinomaisen herkullista. Bucco tasoa. 🙂 Ja tämä pinaattirisotto erityisesti: uusi herkkuni. Olisin voinut syödä sitä maailman ääriin saakka. Onneksi piti lähteä salille niin säilyi huomisellekkin. Ja ihan btw: kaikilla ei olekkaan näin upeita eväitä töissä.

Komeamman puoliskoni huominen eväslaatikko.

Comments are closed.