Sieni-pinaattifrittata | Italialainen uunimunakas

Hupsheijakkaa, pidin sitten ensimmäistä kertaa Korianteri-blogissani lähestulkoon tasan tarkkaan puolen vuoden tauon – vai pitäisikö sanoa hermoloman? No nyt elättelen toivoa, että jaksaisin jälleen palata kokonaisvaltaisesti mieliharrastukseni pariin: siis ruokabloggailuun.

Paljon ehti tapahtua puolessa vuodessa ja monet asiat johtivat taukoon. Ensimmäinen ja painavin syy oli alan vaihto ja uuden työn kimppuun sukeltaminen: lisäksi siinä samalla tein myös osa-aikaisesti freelancer sisällöntuottaja töitä. Toinen syy oli uusi perheenjäsenemme Lego. Koiranpennut vievät yllättävän paljon aikaa ja energiaa vapaa-ajasta! Kolmas syy taukoon oli yksinkertaisempi: halusin vain nauttia kesästä, pihasta ja ensimmäisestä ikiomasta kasvimaastani ja keskittyä hetkeksi siihen olennaisimpaan osaan ruokabloggaajan harrastuksessa eli ihan simppelisti kokkailuun. Kun bloggaaminen jäi vähemmälle sain kokea uusia ihania kokemuksia myös uuden harrastuksen parissa, joka tietenkin on oma kasvimaa ja oman ruoan kasvatus. Se vasta antoisaa ja valaisevaa touhua onkin ollut! Syvempi kunnioitus ruokaa ja ruoka-aineita kohden on varmasti taattu kun viettää aikaa sen kasvattamisen parissa.

Frittata, italialainen uunimunakas
Frittata, italialainen uunimunakas

Vaikkakaan en ole varsinaisia bloggauksia Korianteriin tehnyt, niin on sisäinen ruokabloggaaja kummitellut kuitenkin mielessä. Olen edelleen kuvaillut ruokia, ihan vain sitä varten, jos ja kun joskus palaan blogini ääreen. Ja nyt päätinkin aloittaa  simppelistä ja monenlaiseen ruokailuun soveltuvasti reseptistä, johon ihastuin kesän aikana. Tämä resepti on herkullinen sieni-pinaattifrittata eli italialainen uunimunakas. Se sopii erinomaisesti brunssille, lounaaksi, piknikille, jopa aamiaiseksi. Miksei jopa juhlatarjoiluun? En panisi tätä pahakseni esim. joulupöydän antimissa!

Aikaa yhteensä: 45 minutes

See Detailed Nutrition Info on

Ainesosat

100 g siitakesieniä
100 g herkkusieniä
100 g kesäkurpitsaa
1 l pinaattia (uuden-seelannin pinaattia)
2 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
8 munaa
1 dl kasvisrasvakermaa
150 g Goudajuustoraastetta
0,5 dl tuoretta hienonnettua persiljaa
Mausteet: merisuola, mustapippuri, rosmariini, timjami ja karhunlaukka

Ohjeet

Kuutioi sienet, kesäkurpitsa, valkosipulin kynsi ja hienonna pinaatti. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä muutama minuutti pannulla. Lisää kesäkurpitsan kuutiot, pinaatit, valkosipulin kynsi ja mausteet ja jatka paistamista viitisen minuuttia.
Riko munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon kerma sekä juustoraaste. Yhdistä loput aineet ja sekoita varovasti.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada frittata vuokaan (n. 28x24) Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min, kunnes munakas on hyytynyt. Anna jäähtyä ja leikkaa valmiiksi paloiksi. Tarjoile tuoreen persiljan kera vaikka seuraavana päivänä ruoaksi!

Herkulliset frittatat käyvät myös tapaksina!
Herkulliset frittatat käyvät myös tapaksina!