Savuporopaprikakeitto

Savuporopaprikasosekeitto.

Olimme eilen illallisella Andaluciassa ensimmäistä kertaa. Juu-u, Porissa on edelleen ravintoloita, joissa emme ole käyneet! Raatihuoneen kellari vaikuttaisi nyt olevan ainoa keskustan ravintola, johon emme ole tutustuneet. Sekin siis pitäisi vielä mennä testaamaan! Andalucia oli oikein ihana uusi tuttavuus! Tänne menemme toistekin. En ole pitkään aikaa saanut näin hyvää ja mureaa pihviä, NAM! Ja oma alkuruokani oli vielä taivaallisempi kuin pääruoka…: Riimisuolattua poroa, sienisalaatilla, valkosipulikastikkeella ja karpaloilla. Tätä olisi voinut syödä tarjottimen täydeltä! Riimisuolaus ilmeisesti oli vähän kuin graavaus…näin päättelin mausta!

Hmm…Miksi puhun ravintoloista, vaikka aiheena on Savuporopaprikakeitto? No koska tuo eilinen alkuruoka sai minut himoitsemaan poroa ja kun ei sitä tähän aikaan vuodesta oikein saa täältä päin, niin oli keksittävä kiertotie. Ja tässä olemme Savuporopaprikasosekeitossa. Mikä sanahirviö.

Savuporo-paprikasosekeitto

3 punaista paprikaa
1 punasipuli
1/3 kesäkurpitsa
öljyä
1 dl punaviiniä (espanjalaista, makeaa)
1 savuporo Koskenlaskija pakkaus
4 rkl Kasvis/riistafondia + 5 dl vettä
150 g tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa, timjamia, merisuolaa

Paahda 200 asteen grillivastuksilla uunissa puolitettuja paprikoita, niin että niiden kuori paahtuu. Poista kuori.

Pilko sipuli ja kesäkurpitsa ja paista pienessä tilkassa öljyä. Mausta basilikalla, suolalla ja timjamilla. Lisää punaviini ja kiehauta suurin osa siitä pois. Kun paprikat ovat paahtuneet lisää ne sekaan. Paista hetki niin, että maut imeytyvät toisiinsa.

Valmista kasvis/riistaliemi. Siirrä paprikat ja sipuli-kesäkurpitsa seos sekä tomaattiusrska liemeen ja anna kiehua viittisen minuuttia Lisää koskenlaskija. Anna kiehahtaa niin, että keitto on lämmintä. Soseuta sauvasekoittimella.

Tarjoile sellaisenaan joko alkuruokana tai pääruokana. Tuore leipä tosin sopii erinomaisesti dippailu kaveriksi 🙂