Savujuustoinen artisokkapastakastike

Savujuustoinen artisokkapastakastike.

Hetki sitten kirjoitin jatkuvasti lasagnesta. Nyt olen siirtynyt vain asteen pois päin ja kirjoitan jatkuvasti pastasta. Mutta! Kehitystä on kuitenkin tapahtunut. Olimme Rossossa tuossa viime viikonloppuna kaverimme kanssa. Siellä oli aineksiltaan herkullisen kuuloinen pasta ja sen melkein otinkin, kunnes pää sanoi raks raks, poks. Miksi olisin tilannut sitä pastaa kun voin aivan hyvin tehdä samoista aineksista kotona pastaa! Ravintolassahan siis kannattaa tilata mielummin ruokaa, jota a) ei kotona tee b)sisältää jotain poikkeavia tai uusia makuelämyksiä tai c) haluaa oppia tekemään ja maistelee ruokaa siis oppiakseen.

Savujuustoinen artisokkapastakastike

kypsää pastaa kahdelle


1 prk Valion Savujuusto kastiketta
100 g uunipaahdettuja tomaatteja
1 sipuli
3 herkkusientä
4 grillattua artisokan sydäntä
1/2 kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
parmesanjuustoraastetta
1 dl valkoviiniä
mustapippuria, merisuolaa, basilikaa, oreganoa


Pilko ainekset ja paista niitä pannulla oliiviöljyssä. Mausta kasvikset. Lisää viini ja parmesanraaste. Kiehauta. Lisää savujuusto kastike ja kiehauta vielä kertaalleen. Tarjoile pastan tai tortellinien kera. Se oli helppo. Ja se oli nam.