Salsa-Nacho-Burgeri

On harmaata ja sataa. Sataa! Sataa! Sataa! Ihan kamalan masentavaa ulkona, ei haluaisi käydä edes koiran kanssa lenkillä kun sen jälkeen on itsekkin kuin uitettu koira. Niinpä olen koko päivän pysytellyt sisällä lukemassa tenttiin ja etsinyt kirjastoista kirjoja gradua varten. Komeampi puoliskoni oli myös saanut ainakin pari ämpärillistä vettä niskaansa kotimatkalla. Eli siis kaikin puolin surkea päivä.

Tästä syystä täytyikin hieman piristää molempien päivää, pistää elämä risaiseksi ja tehdä ainakin hyvää ruokaa. Ei mitään turhan hienoa, vaan jotain oikein kunnon herkkua. Niinpä katsoin kaappiin ja sieltä löytyi nachoja, salaattia, tomaatteja ja  hampurilaissämpylöitä viikonlopun mökkireissun jäljiltä. Näiden aineiden perusteella päätin mitä teen ruoaksi, Salsa-Nacho-Burgerit. En ollut koskaan ennen syönyt moista, saatika tehnyt kyseisenlaisia burgereita. Kipaisin viereiseen kauppaan, vaikka se tarkoitti sateen uhmaamista ja kastumista ja kävin ostamassa valkosipulimaustettuja kananminuuttipihvejä, salsaa ja cheddaria.

Hampurilaisen osaa tehdä kuka tahansa joten, ilman mitään ohjeistusta siitä kuinka leikataan tomaattia ja salaattia, kerron vain ainekset. Yksi hyvä vinkki, jonka voin jakaa tosin on se, että jos leivänpaahtimestanne löytyy bagelin lämmitysominaisuus, niin se toimii hyvin hampurilaissämpylöiden lämmittämiseen. Tavallinen paahtaminenkin tosin on parempi vaihtoehto kuin mikrossa lämmittäminen. Lisäksi Nachot kannattaa murskata pienemmäksi ja lämmittää mikrossa ja asetella hieman sulaneen cheddarjuuston päälle, näin ne pysyvät paikallaan paremmin eivätkä karkaa välistä heti ensimmäisen haukun jälkeen! Enjoy!

Hampurilaissämpylä
punasipulirenkaita
jäävuorisalaattia
majoneesia 
tomaattisiivuja
valkosipulimarinoitu kanapihvi
cheddarjuusto
murskattuja nachoja
salsaa 

Ja eiku omnomnomnom…. 😀