Sadonkorjuun juhla | Tarjoiluehdotuksia kurpitsasta

Syksy on kurpitsojen aikaa – nämä komeat ja värikkäät köynnöskasvit kruunaavat aterian kuin aterian. Vaikkakin kurpitsoja kypsyy ympäri vuoden tarjoiltavaksi niin ikonista, suurta ja maukasta talvikurpitsaa on lähes mahdoton päihittää. Tämäkin ruokabloggaaja odottaa sen sesonkiaikaa joka syksy.

Kaiverrettu lyhtykurpitsa on näyttävä pöytäkoriste syksyn illallisjuhliin. Vain mielikuvitus on rajana sen suhteen minkälaiseksi kurpitsan voi kaivertaa ja koristella. Jack-O’-Latern on vain yksi monista kaiverrusmahdollisuuksista halloweenina. Sen lisäksi, että kurpitsaa voi käyttää juhlien kattauksessa pöytäkoristeena, niin siitä saa otettua hedelmälihat talteen: kurpitsasta saa aivan erinomaisen herkullisia alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia. Miksei voisi rakentaa koko kolmen ruokalajin illallista kurpitsa teeman ympärille? Tässä muutama kurpitsa ohje juhliisi!

Kurpitsainen alkuruoka

Erinomainen idea alkuruoaksi on kurpitsarisotto. Sen lisäksi, että kurpitsarisotto herättelee ruokahaluja ihanan kermaisella tekstuurillaan, niin on se kerrassaan kaunis esille pantava. Kurpitsarisotto toki sopii myös pääruoaksi.

Löydä herkullinen kurpitsarisotto resepti Korianteri-blogistani!

Syksyinen kurpitsarisotto
Syksyinen kurpitsarisotto

Pääruokana kurpitsaa ja pastaa

Tässäpä herkullinen ehdotus aterian kruunaajaksi,  nimittäin pastaa kurpitsalla ja ilmakuivatulla kinkulla! Todella ihana, italialaishenkinen tarjoiluehdotus. Tässä ruoassa yhdistyy ihana suolainen ja makea makumaailma.

Löydä hurmaava kurpitsapasta resepti Korianteri-blogistani!

kurpitsapasta, Juhlan Paikka, Korianteri
Herkullisen kurpitsapastan reseptin löydät Korianteri.fi-blogista.

Kurpitsakakkua jälkiruoaksi

Ehdoton suosikkini kakkujen keskuudessa on lähes aina ollut erilaiset juureskakut, kuten punajuurikakku ja porkkanakakku. Näiden suosikkien joukkoon on löytänyt tiensä myös kurpitsakakku!

kurpitsakakku, Juhlan Paikka
Kurpitsakakku

Tässä resepti tähän syksyiseen kurpitsa jälkiruokaan:

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2dl raastettu kurpitsaa
1 dl ruokaöljyä/sulavoita (0,5 dl voita/0,5 dl saksanpähkinäöljyä)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon kurpitsan raaste, kuivat aineet ja rasva. Vuoraa piirakkavuoka/kakkuvuoka voilla, kaada taikina siihen ja paista 190 asteessa n. 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1,5 dl tomusokeria
1 tl appelsiinisokeria
Tuoreen ananaksen mehua

Sekoita kuorrutteen aineet sileäksi keskenään ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin mielellään yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi strösseleillä ja valkosuklaalla. Teemaan luonnollisesti sopivat myös kurpitsansiemenet!

Herkullisia hetkiä kurpitsan parissa toivottelee JuhlanPaikka.fi-sivusto!