Ruusukaalirisotto | Risoton ja brysselinkaalin rakastajille

Aurinko paistaa ja kevät on taas täällä. Kummasti valo inspiroi myös tällaisen kotikokin talven luolista keittiöön taikomaan reseptejä.

Herkullinen ja sinihomejuustoinen ruusukaalirisotto
Herkullinen ja sinihomejuustoinen ruusukaalirisotto

Ruusukaalin eli Brysselinkaalin sesonkiaika sijoittuu loppuvuoden puolelle, mutta jostain syystä itse hurahdan siihen aina keväällä maalis-huhtikuun aikaan. Silloin ruusukaaleja tapaa ruokakaupoissa sen verran hyvään hintaan, että vesi hurahtaa kielelle: tälläkin kertaa ostin 500 g ruusukaaleja hintaan 1,49 €. Yleensä ottaen ruusukaali soveltuu parhaiten liharuokien, erityisesti riistan seuraksi. Vai johtuukohan tämä ruusukaalin imago siitä, että se kypsyy sopivasti hirvenmetsästyksen aikaan..? Todennäköisesti. No jos ei kaapista löydy hirveä, lammasta, peuraa tai poroa niin myös pekoni on mielestäni oiva kaveri ruusukaalille.

Tällä kertaa kuitenkin pääsin säveltämään ruusukaalista risottoa: ihanan hienostunutta, sopivan maukasta. Ruusukaali sopi erinomaisen hyvin risottoon, onhan se ulkonäöllisestikin kaunis kasvi ja antaa risoton muuten niin tylsälle ulkonäölle huomattavasti enemmän prameutta kuin esimerkiksi artisokan sydän.

Valmisteluaika: 10 minutes

Paistoaika: 25 minutes

Aikaa yhteensä: 35 minutes

See Detailed Nutrition Info on

Ruusukaalirisotto sinihomejuustolla

Ainesosat

300 g ruusukaalta
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 salottisipuli
1 rkl voita + 2 rkl öljyä
kuninkaallista pippurisekoitusta ja merisuolaa
400 g risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä / kuohuviiniä
5 dl kanalientä
50 g Aura sinihomejuustoa
55 g parmesanraastetta
1 rkl voita

Ohjeet

Pilko ruusukaalit 4 osaan ja kirsikkatomaatit puoliksi. Kuutioi sipuli. Lisää kaikki voin ja öljyn kera isoon kattilaan ja kuullota viitisen minuuttia. Mausta. Lisää riisi ja kuullota sitä minuutista muutamaan kunnes riisi kuultaa läpi.
Lisää valkoviini ja kiehuttele kunnes se alkaa olla imeytynyt riisiin. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja pidä liesi keskilämpötilalla. Sekoittele risottoa jatkuvasti. 15 min päästä maista risottoa ja testaa riisin kypsyys. Lisää aurajuusto.
Anna risoton kypsyä lähes kypsäksi ja lisää parmesanjuusto ja voi. Poista kattila kuumalta hellalta ja sekoita voi ja juusto varovaisesti joukkoon. Maista maku. Laita kansi risottokattilan päälle ja anna risoton vetäytyä ainakin 5 minuuttia ennen tarjoilua!

Tässäpä kaunis ja keväinen ruoka, suosittelen!