Ruukinen Verdone pizza

Ruukinen Verdone Pizza



Miksen mä ole keksinyt sitä aiemmin? Siis rukiista pizzapohjaa. Pizzataikina on aina yhtä takkusta. Vaan ei tämä! Aivan ihana käsitellä! Ja varmasti myös terveellisempi.
Mikä tekikään sitten tämän pizzapohjan vielä ihanammaksi? No ne täytteet! Kokeilin uutta yhdistelmää, jossa oli niin paljon kaikkea ihanaa, etten osannut valkata mitä toisin siitä esille. No tämä oli erityisen ihana yhdistelmä joka tapauksessa, pääsee helposti top3 pizzoihin!

Rukiinen Verdone Pizza

Rukiinen pohja
2 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl merisuolaa
2 rkl auringonkukkaöljyä
2,5 dl ruisjauhoja
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Valmista pohja lisäämällä ainekset ylläolevassa järjestyksessä. Nauti taikinan ihanasta tekstuurista. Se ei tahmaa, kuten yleensä!

Verdone täytteet

300 g tomaattimurskaa
juustoraastetta (lisää makua antamaan esim. parmesania)
5 herkkusientä
2 artisokansydäntä
1/4 kesäkurpitsa
4 aurinkokuivattua tomaattia
baby pinaatinlehtiä
muutama skooppi turkkilaista jogurttia
oreganoa ja basilikaa
Pilko kasvikset sopiviksi ja asettele pizzalle. Alle hieman juustoa ja päälle hieman juustoa. Jogurtti päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 20 min.