Rukiinen piirakka

Mekin sorrumme siihen toisinaan, siis toisin sanoen valmisiin piirakkapohjiin! Ehkä se annetaan mellei anteeksi. Tällä kertaa rikoksemme johtui ihan vaan mielenkiinnosta, löysimme suhteellisen halvan rukiisen valmispiirakkapohjan pakasteosastolta ja iski niin sanottu craving.

Meillä on monia hyviä suolaisen piirakan ohjeita, mutta tämä pääsee ensimmäiseksi esittelyyn koska sen keksimme pelkästään sen pohjalta mikä sopisi ruukiseen pohjaan. Tulos oli todella hyvä ja maittava!

Rukiinen piirakka

1 Pirkan pakaste rukiinen piirakkapohja
1/2 tuore parsakaali
n. 100 g saunapalvi kinkku
n. 100 g herkkusieniä
n. 100 g fetajuustoa
2 dl ranskankermaa

mausta täyte merisuolalla ja mustapippurilla

Sulata ensin piirakan pohja ja taputtele se uunivuokaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa parsakaali pieniin osiin, kuutioi, saunapalvi kinkku, herkkusienet ja fetajuusto. Sekoita ainekset keskenään ja lisää sekoittaen sekaan ranskankerma, merisuola ja mustapippurirouhe. Lopuksi taputtele täyte piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.