Ruislesevehnäsämpylöitä briejuuston ja paprikan kera

Loppukesän ilta-aurinko ja lämpöiset sämpylä = <3

 Tekipä komeampi puoliskoni ihanaisia sämpylöitä iltapalaksi! Näitä täytyykin tehdä uudestaan. Ja kerrankin oli niin hyvä tuuri, että kaappiin oli unohtunut paprika ja briejuustopalanen, jotka sopivat mitä täydellisimmin uunituoreeseen ja höyryävään sämpylään!

Nämä olivat kyllä keskiviikko illan suuri piristys, koska päivä oli huikean raskas. Olisipa tällaisia tarjolla joskus aamuisinkin, winkwink.


Ruislesevehnäsämpylät

4 dl kädenlämpöistä vettä
50g hiivaa
2 tl sokeria
2 tl merisuolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 dl ruistäysjyvähiutaleita (nalle)
1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita hiiva veteen, lisää sokeri ja ruola. Lisää ruishiutaleet ja sen jälkeen hiljalleen jauhoja, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopulta öljy ja sekoita se joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min.

Tarjoile lämpöisenä vaikka meidän tyylillämme auringonlaskiessa briejuuston ja paprikan kera!