Risottoa hirvellä ja kanttarellilla

Hirvi-kanttarellirisottoa tuoreella persiljalla ja puolukkahillolla.

Olen blogannut aiemmin hirvirisoton munakoisolla Taivaallinen munakoiso blogaukseen, mutta ihan käytännön syistä blogaan sen nyt tänne myös omana tekstinään. Se oli ihan tajuttoman hyvää ja omalla tavallaan ehkä jopa parempaa ilman munakoisoa, koska risoton maku on sen verran hienostunut ja yksinkertainen, että se kyllä pärjää myös yksinkertaisessa muodossa. Mutta jos haluat lukea enemmän munakoisosta ja sen historiasta, niin siitä löytyy tietoa ylempänä olevasta linkistä.

Tarjoilin hirvi-sieni risoton puolukkahillon kera ja ai namnam. Se vasta oli hyvää!

Hirvi-kantarellirisotto

200 g risottoriisiä
7,5 dl riistafondia
1 lasillinen punaviiniä (lisätty ohjeeseen)
1dl kantarelleja

1 valkosipulin kynsi
1,5 rkl voita
1/2 nippua persiljaa
75 g savustettua pekonia
1/2 punasipuli
150 g hirven sisäfilettä
1/2 rkl soijaa
merisuolaa, mustapippuria, parmesaania, rkl voita 

Valmista risotto risotto bianco ohjeen periaatteella käyttämällä näitä tämän ohjeen aineksia. (Tällä ohjeella tulee puolet vähemmän risottoa!) Tässä on kuitenkin lyhykäisyydessään ohje risoton tekoon, vaikkakin jos teet ensimmäistä kertaa italialaista risottoa, niin suosittelen lukemaan yllä olevan linkin ohjeen pidemmän kaavan kautta, jottei risotto epäonnistu.

Risotto pohja: Eli lyhykäisesti: valmista riistafondi,pilko kanttarellit, paista kattilassa voissa punasipulia, valkosipulia, sieniä ja persiljaa. Lisää kattilaan risottoriisi ja anna sen kuullottua noin 2-5 min ajan. Lisää punaviini ja anna sen imeytyä riisiin. Ala lisäämään riistafondia kauhallinen kerrallaan.

Lihatäyte: Paista erillisessä pannussa hirveliha ja pekoni, lisää soija ja mausta merisuolalla ja pippurilla.

Loppusilaus: Lisää lihaseos risottopohjaan noin puolessa välissä risoton valmistusta (ts. kun puolet riistafondista on käytetty.) Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja 1 rkl voita. Sekoita. Laita kansi risoton päälle ja anna vetäytyä 5 min, jotta se saisi sen taivaallisen kermaisen tekstuurin.