Ravintola Long Gong | Tunnelmaa ja kiinalaista ruokaa

Varoituksen sana. Nyt tulee ehkä hieman puolueellinen teksti. Tämä on nimittäin oma suosikkiravintolani kun on kyse kiinalaisesta ruoasta.

Mutta miksei saisi kirjoittaa ruoasta, josta pitää? Ja ennenkaikkea, miksi söisi ravintoloissa josta ei pidä? Mistä puheenollen, eihän kiinalainen ruoka ole ikinä ollut mikään suosikkisi.

Menusta pilkistää lempiannokseni.
Menusta pilkistää lempiannokseni.

Se on totta. Tämä oli niitä ensimmäisiä kiinalaisia ravintoloita, joihin olen halunnut palata uudestaan. Lempiannokseni on Jättikatkarapuja valkovisipulikastikkeessa. Siihen valintaan päädyn aina uudelleen. Se on ihanan pehmeää, värikästä ja jättikatkarapuja ei ole kypsennetty ylikypsiksi ja kumisiksi. Myös kaali ja tuorekurkku ovat ihanan herkullisia ja juuri oikean kypsyisiä tässä annoksessa. Olen yrittänyt tehdä vastaavanlaista itsekkin, mutta epäonnistunut. Sekin pitäisi kertoa jo siitä, että tämä on herkullinen annos!

Saman annoksen tilaaminen joka kerta ei kuulosta kauhean inspiroivalta. Kyllä ne muutkin annokset ovat ihan syötäviä. Etenkin se lammasannos jossa liha on lastuina. Musta Long Gongin paras puoli on ehdottomasti se, että sieltä saa toisitaan erottuvia annoksia. Monet kiinalaiset ravintolat tuntuu tekevän sataa annosta jotka maistuvat ihan samalta.

Juu. Monesti kiinalaisissa ravintoloissa kaikki kastikkeet maistuvat lähes samalta, riippumatta esimerkiksi siitä, mitä proteiinia niissä on käytetty. Onhan se hieman outoa, että kastikkeen mausta ei tunnista onko siinä ankkaa vai nautaa? Tällä ravintolalla ei ole sitä ongelmaa. Lisäksi näiltä saa aivan mahtavaa alkuruokaa: tuliranskalaisia. Niihin tulee himo. En ole tainnut missään muualla syödä alkuruoaksi pelkkiä ranskalaisia ja olla niistä näin innoissani.

Lounas on täällä myös hyvä ja monipuolinen sekä huomattavasti huokeamman hintainen kuin pääannokset.

Se onkin ainoa asia mikä hieman harmittaa tässä paikassa: nimittäin annosten hintataso. Hinnat liikkuvat enimmäkseen 20 euron molemmin puolin, onneksi enimmäkseen kuitenkin sillä paremmalla puolella.

Ravintola Long Gongin tuliranskalaiset
Ravintola Long Gongin tuliranskalaiset

No mutta hyvästä ruoasta saa aina maksaa hieman enemmän. Ehkä sille on syynsä miksi et ole pitänyt niin monesta muusta kiinalaisesta ravintolasta. Ja kyllähän tässä ravintolassa on myös tunnelmaa ja se on mukavan modernisti sisustettu. Sellainen perinteinen kiinaisen ravintolan sisustus on ehkä vähän ysäriä.

Ehdottomasti. Ja sisustus tosiaan puoltaa myös hintoja: tämä ravintola ei näytä perinteiseltä kiinalaiselta ravintolalta Suomessa. Sisustusta on mietitty. Täällä viihtyy. Tunnelmaa l  isää sisustukseen ja ruokaan sopiva musiikki.

Ja täältä löytyy myös pari hyvää olutta! TsingTaon lisäksi täältä saa Iki olutta, joka on sekä hyvää että ruokaan sopivaa.

Se on totta. Molemmat ovat suosikkioluitani mitä tulee kiinalaisiin oluisiin. Ei voi siis muuta sanoa kuin herkullinen ruoka sekä yhtenäinen teema ja tunnelma kaikilla aisteilla. Jos jostain nyt on pakko valittaa niin toisinaan palvelun hitaus ja se, että ruokia ei aina saa aivan samaan aikaan. Mutta sekin on vain satunnainen ongelma. Ja kun ympäristö on viihtyisä, niin ei se haittaa lainkaan niin paljon!

Tunnelma:

4/%

Asiakaspalvelu:

3/5

Ruoka:

4/5

Hinta-Laatu:

3,5/5

Juomat:

3/5