Rahkainen nektariini-valkosuklaapiiras

Olemme alkaneet käydä salilla. Olet oikeassa, tuo lause ei ole aivan tavallinen tapa aloittaa ruokablogausta. Mutta sillä onkin jälkitarina. Minä, toisin kuin monet ihmiset ympärilläni, en ole ollenkaan sokerisormi. En siis ollenkaan. Pidän leipomisesta ja kakkujen maistelusta, mutta en ole ikinä pitänyt makean syömisestä yleensä. Onhan se mahtavaa kun on synttärit ja saa kakkua. Ja onhan se kiva ottaa joskus pala kakkua kahvilassa. Mutta makeannälkäni on tyydytetty hyvin pienestä. Yksikin liian makea suklaakakun pala saattaa loppujen lopuksi tuntua liian suurelta kuormalta. Paitsi viime viikkojen aikaan…

Niin kuten sanoin olemme alkaneet käydä salilla ja sen mukana on tullut ihan hillitön makean himo. Älä ymmärrä minua väärin, olen varma, että sekä siskoni että maapi kaataisi minut saman tien makean syöntikisassa. Mutta ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden minun tekee melkein joka päivä jotain makeaa mieli. Ainakin salikäynnin jälkeen. Mikäköhän olisi tälle selitykseksi? Itse en ymmärrä tätä uutta kehitystä lainkaan.

No vaikka sitä makeaa mieli tekeekin nyt tavallista enemmän, niin en sitä kuitenkaan ylettömyyksiin jaksa syödä. Edelleenkin riittää se pala kakkua tai piirasta kerralla. Ongelmana on se, että olen alkanut leipomaan herkemmin näitä kakkuja ja piiraita! No kai se on parempi kuin hakea suklaapatukka kaupasta?

Anyways tästä päästään siihen, että leivoinpas tänään hirvittävän hyvää piirasta! Joten kaverit, varokaa. Jos ja kun emme saa sitä syötyä niin tällä kertaa tulen teidän ovenne taakse syöttämään sitä teille. On liian julmaa heittää sitä biojätteeseen!

Mikäs sitten olikaan tämän illan kaunokainen? Se oli aika erikoinen yhdistelmä loppujen lopuksi, mutta toimii ihan hirveän hyvin! Ja helppokin ohje! Yhdistelmänä on nektariinia (koska sitä sai halvalla kaupasta) ja valkosuklaa rahkaa. Tuoksu on vallan huumaava. Maku myös. Ja nektariinit ovat erinomaisen hyviä tähän aikaa vuodesta, täytyykin pistää tästä tieto myös oman korvan taakse, että muistaa jälleen ensi vuonna ostaa nektariineja elokuun alussa.

Rahkainen nektariini-valkosuklaapiiras

Murotaikinapohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
125 g voita tai leivontamargariinia 
(suosittelen kovempaa voita, koska muuten taikinasta saattaa tulla liian ”löysä”)
0,5 dl kylmää vettäValmista taikina: Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Lisää paloiteltu rasva ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä uunivuoalle.

Täyte:
1 prk Valion lime-valkosuklaarahkaa
1,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6-7 nektariinia

Valmista täyte: Esivatkaa vaniljakastiketta vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kaada murotaikinan päälle uunivuokaan. Paloittele nektariinit ja asettele ne rahkaseokseen.

Paista uunissa 210 asteessa noin 25-30 min uunista riippuen.

Rahkainen valkosuklaa-nektariinipiirakka

Comments are closed.