Porkkanasosekeittoa parmesanraasteella

Porkkanasosekeitto

Masentaako jotain muutakin kun katsoo pihalle? No onneksi päivää voi piristää iloisella ja ihanan oranssilla porkkanakeitolla. Ihanan pehmeää, hitusen makeaa ja samalla suolaista, samettista. Tämä maistui niin ihanalta, että seuraavalla kerralla kokeilen tarjota tätä lisäkkeenä: enemmän nestettä pois ja keitto muuttuukin porkkanamuusiksi. Ja sopii varmaan aivan erinomaisesti riistan kanssa.

Porkkanasosekeittoa parmesanraasteella
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
pieni puolikas fenkoli
4 isoa porkkanaa
1 pieni sipuli
1,5 isoa tomaattia (terttutomaattia)
1 dl Valion kolmen juuston kastiketta
merisuolaa
parmesanjuustoraastetta keiton päälle

Pilko kasvikset pieniksi. Laita kattilaan vesi, fondi ja kasvikset. Keitä noin 15-20 min riippuen porkkanoiden koosta. Toisin sanoen, kun porkkanat ovat kypsiä niin voit poistaa kattilan kuumalta liedeltä. Poista vettä niin, että se on puolessa välissä kasvisten määrää. Ota sauvasekoitin ja soseuta keitto. Lisää juustokastike ja merisuola. Sekoita. Raasta parmesanjuustoa keiton päälle. Nauti alkuruokana tai pääruokana!

Fenkolin sijaan voit käyttää myös selleriä. Selleri on tosin hieman pistävämmän makuinen, joten siksi suosittelen fenkolia.

Taikametsän kettu.