Pinkki munakoiso ja paahdettu paprika seikkailevat kasvistomaattipastassa

Kaunis pinkki munakoisoni. 

Se on niin kaunis. Siis pinkki munakoiso. Näin sen ruokakaupassa jo kaukaa. Tiesin, että halusin sen. Minun oli saatava se. Se todella on kaunis. Minun pinkki munakoisoni.

Mutta arvatkaas mikä on ihan pirun hyvää? Kiertoilmauunissa grillivastuksilla paahdettu punainen paprika! Siitä on tullut minulla eräänlainen intohimo. Sitä voisi syödä vain sellaisenaan kokonaisten paprikoiden verran. Kun paprikan paahtaa uunissa, niin sen maku muuttuu vahvasta ja piikikkäästä, hurmaavan pehmeäksi ja ihanaksi. Se on melkein kuin eri kasvis. Jos siis vierastat paprikaa, mutta olet kokeilun haluinen, niin suosittelen ehdottomasti ostamaan yhden koepaprikan, heittämään sen 230 asteeseen grillivastuksille ja odotella noin 10 min tai niin kauan, että sen kuori tummuu ja irtoaa helposti itse kasvislihasta. Koska minun on vaikea uskoa, että joku voisi pitää paprikaa tällaisena pahanmakuisena!

Näiden kahden herkun varaan rakensin tämän kertaisen kasvispastan.

Kasvistomaattipasta esittää: pinkki munakoiso ja paahdettu paprika

1 punainen paahdettu paprika
1 rkl oliiviöljyä
1 pinkki munakoiso
3 tomaattia
4 dl vettä + kanafondia
timjamia, merisuolaa, mustapippuria, basilikaa, oreganoa
150 g tomaattimurskaa 
kourallinen juustoraastetta
muutama ruusukaali

simpukkapastaa!

Keitä simpukkapasta (8min) ja kun on 4 min kulunut, lisää ruusukaalit sekaan ja keitä niitä pastan kanssa 4 min.
Paahda paprikaa uunissa.

Pilko munakoiso ja tomaatit, paista niitä oliiviöljyssä pannulla noin 7 min. Lisää mausteet ja pyörittele vielä hetki. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehahtaa enenkuin lisää tomaattimurskaa. Sekoita tomaattimurska ja juustoraastekastikkeeseen ja anna vielä kiehahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Sekoita kastike paahdettuihin paprikan siivuihin (muista poistaa kuoret!), ruusukaaleihin ja simpukkapastaan!