Hilloja joka lähtöön | Pihlajanmarjahilloa, mustaherukkahilloa ja luumuhilloa

Omakotitalossa on ihana asua, koska piha! Tämä on niin totta. Nyt kun syksy on saapunut ja marjapensaat ja puut ovat tuottaneet hedelmä- ja marjasatonsa niin tämä ruokabloggaaja on aivan äärimmäisen onnellinen. Pihastamme on tuoreiden herkkujen lisäksi saatu valmistettua karviaismarjachutneyta, mustaherukkaligööriä, mustaherukkahilloa ja mustaherukkamehua, ihanan pinkkiä pihlajanmarjahilloa sekä luumuhilloa. Vielä ajattelin tehdä yhden luumupiiraan ja luumumehupullollisen. Ja ehkä kokeilla pihlajanmarjaligööriä, jos oikein innostun. Ruokabloggaajan onni on se, kun oma piha on kuin tuoretori. <3

Ihanan pinkki pihlajanmarjahillo!
Ihanan pinkki pihlajanmarjahillo!

Kaikkiin hilloihin olen käyttänyt samaa reseptiä:

2 l marjoja/hedelmiä
6 dl vettä
0,5 kg hillosokeria

Perkaa marjat/hedelmät ja lisää ne veden kera kattilaan. Anna kiehua (hiljalleen) 10-15 min. Siivilöi marjat/hedelmät pois mehusta. Painele niitä, jotta hedelmien tai marjojen lihaa/nestettä valuu sekaan. Heitä marjan/hedelmien raadot pois. Lisää hillosokeri ja kiehauta, anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Toisinaan jos marjoista/hedelmistä on tullut paljon nestettä olen heittänyt yhden liivatelehden mukaan. Ja hyvää tulee!

Pihlajanmarjahillo/hyytelö

Ihanan pirteää, makeaa ja kirpeää samaan aikaan. Suloisen pinkin väristä. Sopii niin ohukaisten, pannukakkujen kuin riistankin seuralaiseksi. Muistuttaa maultaan kettukarkkia, eli pihlajanmarjamarmeladia. NAM. Ehdoton suosikkini.

Mustaherukkahillo/hyytelö

Yllättävänkin herkullista, vaikka kaikki eivät välitä mustaherukan mausta. Ihanan viininpunaista. Sopii erinomaisesti banaanipannukakkujen ja pinaattilettujen seuraksi. Mutta tätä herkuttelisin myös joulupöydässä riistaruoan kera!

Luumuhillo/hyytelö

Meidän pihamme luumuista sai aikaiseksi ihanan punaista hilloa! Odotin sen olevan ruskeaa, mutta ei. Todella herkullista, ihmettelen miksei luumuhilloa ole tullut vastaan aiemmin. Tämä sopii erityisesti jälkiruokien, ohukaisten ja pannukakkujen kanssa, mutta uskoisin sen sopivan erinomaisesti myös riisipuuron kaveriksi.

Hillot ovat erinomainen tapa säillöä marjoja ja hedelmiä pakastimen, mehujen ja ligöörien lisäksi. Söpösti koristeltu kotitekoinen hillopurkki on myös kiva lahja!

Pihlajanmarjahillo - kuin kettukarkki!
Pihlajanmarjahillo – kuin kettukarkki!