Perinteinen kalakeitto

Nyt pääsi käymään hullusti. Meillä on kerrankin aivan liikaa maitoa ja se on vanhentumassa. Kaikki meillä vierailevat tietävät, että maito on harvinaisuus tässä taloudessa. Mutta nyt, kerrankin, sitä on ongelmaksi saakka. Hätäpäissäni en sitten keksinyt muuta maitopohjaista ruokaa kuin kalakeiton. Helppo, nopea ja edulliset ainekset. Suurempana yllätyksenä huomasin, että perinteistä kalakeiton ohjetta ei tunnu löytyvän kovinkaan monesta ruokablogista ainakaan helposti googlailemalla. Reseptejä kalakeitolle löytyi kyllä muilta sivustoilta, mutta ainakin itse suosin mielummin ruokablogeja reseptien etsimisessä. Tämäpä oli siis varsin kummallinen ilmiö.

Niinpä päätin tarttua tuumasta toimeen ja kirjoittaa blogauksen niinkin arkisesta ruoasta kuin kalakeitto. Ja erityisesti kalakeitto maitoon valmistettuna ilman mitään ylimääräisiä sulatejuustoja tai muita hässäköitä. Tässä taas kummallinen osoitus siitä, kuinka liian monet bloggaajat kirjoittavat liian usein erikoisista ruuista ja unohtavat nämä perinteiset helpot arkiruoat.

Perinteinen maitopohjainen kalakeitto

6 perunaa
2 porkkanaa
1-2 sipulia
5dl vettä
400 pakasteseitiä
4dl maitoa
tilliä, mustapippuria, merisuolaa

Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita ne kiehumaan veteen kalafondin kera 10 min.

Kuori ja leikkaa sipuli(t). Paloittele seitit. Lisää keittoon maidon ja mausteiden kera ja keitä toiset mokomat 10 min.

Tämä osoittautui niin arkiseksi ruoaksi, että en muistanut ottaa siitä edes kuvaa! Harmi! Mutta kaikki varmaan tietävät miltä kalakeitto näyttää? Noh, jotain piristettä jokaiseen blogaukseen täytyy saada, joten kuvassa saa tällä kertaa edustaa nuunuva karvakaveri Muffi!

Muffi 

Comments are closed.