Pekoniin käärityt ruusukaalit ja uuniperunaa oliivi-pesto-fetatahnalla

En tiedä mistä se iski, mutta iski kumminkin. Nimittäin himo uuniperunaan. Söin tuossa taannoin opiskelijaravintelissa uuniperunaa, jota tarjoiltiin eräänlaisen kasvistahnan kanssa. Se oli hyvää, mutta jätti parannuksen varaa. Ja kuten tyylilleni on tyypillistä, minähän päätin parantaa!
Jostain kumman syystä olen myös haaveillut ruusukaaleista, oikein ihanan rapsakoista, joten päätin olla hullun hatuntekijän sijaan hullu kokki ja vain kivuttomasti paistaa ruusukaaleja tähän seuraksi. Enkä kadu ollenkaan. Pekoniin yhdistettynä ruusukaali oli erityisen hyvää!

Kuvista sen verran, että tämä alkaa olemaan taas sitä vuodenaikaa kun en haldaa kuvien ottamista. Ehdin tehdä ruokaa ainoastaan iltaisin ja silloin on liian pimeää ottaa hyviä kuvia. Ja koska asunnossamme valo ja lampputilanne on niin surkea kuin on niin tulos on mm. tällaista. Pahoittelen!

Uuniperuna tahnan kera.

Uuniperunaa oliivi-pesto-fetatahnalla

2 isoa Rosamunda perunaa
fetaa
pestolla maustettua creme bounjour cuisinea
vihreitä oliiveja
persiljaa
mustapippuria
Valmista uuniperunat 200 asteisessa uunissa. Perunan koosta riippuen kypsymiseen menee noin 50-80 min. Pese perunat ja viillä niihin ristiviilto. Pyörittele perunat folioon ja laita uuniin. Kun peruna on ollut uunissa noin puolet ajasta voi olla hyvä idea laittaa seen ristiviillon päälle nokare voita!
Valmista tahna yksinkertaisesti murskaamalla fetaa ja sekoittamalla sitä creme bonjouriin. Pilko oliivit sopivan kokoisiksi ja silppua persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoile uuniperunan kera. NAM.
Pekoniin kääritty ruusukaali fetatahnalla. NAM.

Pekoniin käärityt ruusukaalit

6 ruusukaalia
3 siivua pekonia
vettä, merisuolaa,
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Jos ruusukaalit ovat isoja yksilöitä, niin voit puolittaa ne. Keitä ruusukaalit puolikypsiksi suolatussa vedessä (vettä ei tarvitse olla paljon). Keittoaika on noin 1,5 min.  (Normaalisti ruusukaaleja keitetään 4 min.) Voit myös halutessasi höyryttää ruusukaalit. Leikkaa pekonisiivut kahtia ja kierrä ruusukaalien ympärille. Paista pannulla kunnes pekonit ovat rapsakoita ja kypsiä.