Pastakonesähellyksiä osa 2: Lasagnea

Jälleen lempiruokaani:lasagnea. Mutta miettikää, aina se on erilaista!



Pastakone oli jälleen käytössä. Lasagnelevyt ovat suosikkejani. Niitä tarvitsee vain veivata koneen läpi: ja se juuri on sitä hauskinta puuhaa! Ja kyllä, taas sorruin lasagneen. Mutta täytyihän sitä kokeilla lempiherkkuani kasvislasagnea kotitekoisilla levyillä hei!

Välimerellinen kasvislasagne kotitekoisilla lasagnelevyillä

Kotitekoista pastataikinaa 1/2 annosta

Tomaattikastike:
oliiviöljyä
1/2 munakoiso
1/3 kesäkurpitsa
kourallinen tuorepinaattia
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
merisuolaa
2 rkl kasvisfondia
basilikaa, rosmariinia
400 g tomaattimurskaa

Pilko kasvikset kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla. Kun kasvikset alkavat olemaan kypsiä lisää pavut kastikkeineen, odota että seos kiehahtaa. Mausta mausteilla ja fondilla. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua noin 5 min.

Juustokastike:
6 artisokan sydäntä
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
pari pinaatin lehteä
basilikaa ja merisuola
1/2 dl kuohuviiniä
2 dl maitoa
2 rkl jauhoja
juustoraastetta (edam +parmesan)
1 dl 4 % kevyt ja paksu ”ruokakerma”

Pilko artisokat, aurinkokuivatut tomaatit sekä pinaatit. Laita ne (AKT öljyineen) kattilaan ja paista siellä hetki. Mausta basilikalla ja suolalla Lisää kuohuviini ja kiehauta. Lisää maito, jauhot, kerma ja raasta juusto sekaan. Pienennä lämpöä ja odota, että kastike alkaa kiehumaan ja paksuuntua.

Lasagnetornin teet seuraavassa järjestyksessä:
+ tomaattikastike
+ lasagnelevyt
+ juustokastike…jne.

Raasta lopuksi vielä juustoa lasagnen päälle ja paista 200 asteessa uunissa noin 25-30 min.